Παραδοσιακές τροφές στους δήμους Ασσήρου και Λαχανά Θεσσαλονίκης
Γευστικές διαδρομές και φιλέματα Τύπος: ΒιβλίοΣυγγραφέας: Στούμπου, Ελένη
Εικονογράφος: Τσουμάκος, Τηλέμαχος
Φωτογράφος: Καμπάκης, Πάρης / Στούμπου, Ελένη
Εκδόσεις: Κέντρο Πολιτισμού Νομαρχίας Θεσσαλονίκης
- Χρονολογία Έκδοσης: Δεκέμβριος 2000
- Σελίδες: 101
- ISBN-13: 978-960-86886-0-5
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή:
To βιβλίο ερευνά τις διατροφικές παραδόσεις στο βόρειο τμήμα του Νομού Θεσσαλονίκης, όπου σε μια μικρή γεωγραφική περιοχή, αλλά ακόμη και στο ίδιο χωριό, συνυπάρχουν η τοπική μακεδονική παράδοση, η παράδοση της Ανατολικής Θράκης, η ποντιακή, η μικρασιατική και η σαρακατσάνικη παράδοση. Από τα περίπλοκα εδέσματα της Ανατολικής Θράκης, δείγματα δίχως άλλο ευημερίας, μέχρι τα ταπεινά "φαγάκια" του Πόντου, που σκοπό είχαν να κατευνάσουν την πείνα, ξεδιπλώνεται ένας παραμελημένος πλούτος, με ποικιλία στα υλικά και τις γεύσεις, φαντασία στις ονομασίες και, κυρίως, χαρά της ζωής, είτε αυτή είναι αγώνας επιβίωσης, είτε γλέντι.
ISBN13: | 978-960-86886-0-5 |
Συγγραφέας: | Στούμπου, Ελένη |
Εκδότης: | Κέντρο Πολιτισμού Νομαρχίας Θεσσαλονίκης |
Χρονολογία Έκδοσης: | Δεκέμβριος 2000 |
Σελίδες: | 101 |
Εξώφυλλο: | Μαλακό εξώφυλλο |
Σχήμα: | 22χ22 |
Διαθεσιμότητα: | Κυκλοφορεί |
Βάρος: | 460 γραμμάρια |
Είδος: | Βιβλίο |