[14.06.2011] - Από τη Σπιναλόγκα στη Θεσσαλονίκη το νέο βιβλίο της Χίσλοπ

     
    Από το "Νησί" στο "Νήμα" και από τη Σπιναλόγκα στη Θεσσαλονίκη. Η Βικτόρια Χίσλοπ "ανακρίθηκε" επί 1,5 ώρα από 40 μαθητές Λυκείου της Θεσσαλονίκης, τους αποκάλυψε τον τίτλο και το θέμα του νέου της βιβλίου, τους εξέπληξε λέγοντας πως ο αγαπημένος της χαρακτήρας στο "Νησί" είναι η αμφιλεγόμενη Αννα, ενώ τους εξήγησε γιατί είπε "όχι" στο Χόλιγουντ.
    Τα παραπάνω έγιναν μέσω Skype, στο πλαίσιο... μαθήματος Αγγλικών του Λυκείου Χαλάστρας, με τη δημοφιλή συγγραφέα να δέχεται ευχαρίστως σχετική πρόσκληση του σχολείου.
    Η Β. Χίσλοπ αποκάλυψε πως εδώ και πολύ καιρό μελετά την Ιστορία της Θεσσαλονίκης στον 20ό αιώνα, για τις ανάγκες του τρίτου της βιβλίου, που θα έχει τίτλο "Το Νήμα". Είναι μια ιστορία αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων που ζουν στη Θεσσαλονίκη του ταραγμένου 20ού αιώνα, ξεκινώντας από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917 και βιώνοντας όλες τις μεταμορφώσεις που ακολουθούν τα ιστορικά γεγονότα. Οπως εξήγησε, ήθελε να αναφερθεί στην ελληνική Ιστορία και μέσα απ" αυτή να δώσει στον κόσμο να κατανοήσει τον ελληνικό λαό.
    Μαθήματα
    Η κ. Χίσλοπ είπε στους μαθητές ότι απέρριψε πρόταση του Χόλιγουντ για μεταφορά του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη, καθώς η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα με καταπληκτικά τοπία και πολύ καλούς ηθοποιούς, που δεν είναι δυνατό να μην αξιοποιούνται. Αναφέρθηκε μάλιστα στο "Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι", που γυρίστηκε στην Κεφαλονιά, λέγοντας πως δεν έμεινε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα.
    Στο ξεχωριστό αυτό μάθημα Αγγλικών, που έγινε με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Σωτηρίας Φιντικάκη, η Β. Χίσλοπ αποκάλυψε, τέλος, πως έπειτα από 30 συνεχή χρόνια επισκέψεων στην Ελλάδα, έχει πλέον περισσότερους Ελληνες παρά Βρετανούς φίλους, ενώ έκανε γνωστό πως πρόσφατα ξεκίνησε ιδιαίτερα μαθήματα Ελληνικών με καθηγήτρια από τη Θεσσαλονίκη.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για το "Νησί", που γνώρισε τεράστια επιτυχία τόσο ως ανάγνωσμα όσο και ως τηλεοπτική σειρά στο Mega, η συγγραφέας έδειξε ως αγαπημένη της ηρωίδα την Αννα, εξηγώντας πως έχει περισσότερο ενδιαφέρον να γράφεις για έναν περίπλοκο χαρακτήρα, που δίνει συνέχεια τη μάχη του καλού με το κακό.