[10.05.2011] - Έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο

    Οι εκδότες μετά τη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που διαρκώς αναπτύσσεται και γίνεται καλύτερη, επιστρέφουν στην Αθήνα και στην εμπορική υπαίθρια έκθεση του Ζαππείου, από την Παρασκευή 13 Μαΐου έως τις 29 του μηνός. Διοργανωτής είναι ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Ενωση Ελλήνων Φυσικών και τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων. Καινούργια περίπτερα θα στηθούν με εκατοντάδες τίτλους περιμένοντας το κοινό.

    Για το τελευταίο, οι διοργανωτές επιφυλάσσουν έναν επιπλέον λόγο για να επιλέξουν τον βιβλιοφιλικό περίπατο στο Ζάππειο: κάμποσες παράλληλες εκδηλώσεις καθημερινά, σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, από θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, κατασκευές μουσικών οργάνων, συζητήσεις συγγραφέων, παρουσιάσεις ντοκιμαντέρ για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και τον Οδυσσέα Ελύτη, συναυλίες, μελοποιημένη ποίηση από τους Γ. Μαρκόπουλο, Μ. Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη κ.ά.
    Η έκθεση θα καταλήξει με μια κοινωνική προσφορά, ενισχύοντας τις παραμεθόριες βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών, με τα βιβλία που θα χαρίσουν οι εκδότες.

    Το παράλληλο πρόγραμμα έχει απ' όλα. Από τον Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ (Κυριακή 22 Μαΐου, 9.30 μ.μ.) και την παρουσίαση του βιβλίου του Κρις Χάρμαν "Καπιταλισμός ζόμπι" (Τρίτη 17 Μαΐου, 7 μ.μ.) μέχρι μαγειρική.
    Η Σχολή Γαστρονομικής Εκπαίδευσης Chef D'Oeuvre παρουσιάζει το ερχόμενο Σάββατο τρεις εκδηλώσεις: Παρουσίαση του "Βιβλίου μαγειρικής της Σχολής Chef D'Oeuvre" από την Ντίνα Νικολάου (12.00), συζήτηση με θέμα "Συμβουλές και οδηγίες για την υγιεινή διατροφή των παιδιών" (12.30 μ.μ.) και μάθημα διακόσμησης τραπεζιού και μπουφέ για παιδικά πάρτι (13.00).