Ρόρη, Λαμπρινή Η Λαμπρινή Ρόρη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο «Πολιτική Επιστήμη: Πολιτική Ανάλυση».
    Σπούδασε (1996-2000) Διεθνείς και Ευρωπαϊκές, Οικονομικές και Πολιτικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Άριστα). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων Πολιτικής Κοινωνιολογίας και Δημοσίων Πολιτικών του Sciences Po Paris (DEA) (Bourse troisième cycle), Πολιτικής και Κοινωνικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Paris I, Panthéon-Sorbonne (DESS). Είναι διδάκτορας (2015) του Πανεπιστημίου Paris I, Panthéon-Sorbonne (Très honorable, avec les félicitations du jury à l’unanimité) (Υποτροφία ΙΚΥ). Στη διδακτορική διατριβή της μελέτησε συγκριτικά την αλλαγή των σοσιαλιστικών κομμάτων στην Ευρώπη υπό την επίδραση της επαγγελματοποίησης της πολιτικής επικοινωνίας από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 μέχρι το 2012.
    Βραβεύθηκε με την Μεταδιδακτορική Υποτροφία Marie Curie της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Bournemouth για τη μελέτη της άκρας δεξιάς στο διαδίκτυο (2015-2016, 2017-2018) και με την Υποτροφία Λεβέντη για Νεοελληνικές Σπουδές στο Κολλέγιο St Antony’s του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (2016-2017). Δίδαξε ως μόνιμη Lecturer in Politics στο Πανεπιστήμιο του Exeter στη Μεγάλη Βρετανία (2018-2021). Διακρίθηκε με την Υποτροφία Jean Monnet του Robert Schuman Center του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας.
    Κατά το 2018-2019 ήταν Βασική Ερευνήτρια επιστημονικού προγράμματος που διακρίθηκε από το Hellenic Observatory του LSE με αντικείμενο “Βία χαμηλής έντασης στην Ελλάδα της κρίσης. Δεδομένα από τη ριζοσπαστική δεξιά και τη ριζοσπαστική αριστερά” καθώς και Υπότροφος της Βρετανικής Σχολής Αθηνών για έρευνα για την πολιτική βία στην Ελλάδα. Είναι Υπεύθυνη Τύπου του Greek Politics Specialist Group της Βρετανικής Εταιρείας Πολιτικών Σπουδών.
    Η έρευνά της αφορά στη ριζοσπαστικοποίηση και στην πολιτική βία, στην Ευρωπαϊκή άκρα δεξιά, στο ριζοσπαστισμό και στον εξτρεμισμό στην Ελλάδα, στο ρόλο των συναισθημάτων στην πολιτική συμπεριφορά, στις επιδράσεις των ΜΜΕ και στις δυναμικές που εμφανίζουν τα πολιτικά δίκτυα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει εργασθεί ως ερευνήτρια σε επιστημονικά προγράμματα πολιτικής συμπεριφοράς στην Ελλάδα της κρίσης και μελέτης της ελληνικής διασποράς. Δημοσιεύει για την ελληνική πολιτική, τα κόμματα και τις εκλογές, την ευρωπαϊκή άκρα δεξιά και τα κοινωνικά κινήματα, μεταξύ άλλων, στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά Electoral Studies, South European Society and Politics, Party Politics, West European Politics, Pôle Sud.