Αθανασίου, Γιώργος, απόστρατος αξιωματικός Ο Γιώργος Αθανασίου είναι απόστρατος αξιωματικός (Λοχαγός ε.α.) και αποφοίτησε το 1988 από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς, ως Μόνιμος Λοχίας Πεζικού (Τεχνικός). Παρέμεινε 21 χρόνια μόνιμος υπαξιωματικός-Ανθυπασπιστής και κατόπιν προήχθη σε αξιωματικό. Υπηρέτησε σε αρκετές Μονάδες Εκστρατείας, κυρίως στην παραμεθόριο αλλά και στην ενδοχώρα, σε έτερες Μονάδες εσωτερικού, σε ειρηνευτικές αποστολές και στο εξωτερικό (Πρεσβεία Βουδαπέστης). Σε όλη τη σταδιοδρομία του, απασχολήθηκε έντονα με θέματα οπλισμού και συντήρησης τεχνικού υλικού, προσωπικού, εθνικά και εκπαιδευτικά.
    Είναι κάτοχος πιστοποιητικών Human Resources Management και Business Communication, διπλώματος αγγλικών για επιχειρησιακούς σκοπούς - Business Writing Diploma (όλα από εκπαιδευτικό οργανισμό-κολέγιο της Βρετανίας), συνολικά 5 πτυχίων γενικών αγγλικών (C1-C2 EU), καθώς και του Cambridge Business English Certificate-Higher. Eίναι εγγεγραμμένος ως εξεταστής προφορικού λόγου (αγγλικής γλώσσας) στο Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί, περιστασιακά, στο περιοδικό "ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ", στην ιστοσελίδα της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς και στο περιοδικό "KFOR Chronicles".
    Του απονεμήθηκαν τα προβλεπόμενα μετάλλια για το βαθμό, έτη υπηρεσίας και συμμετοχή σε ειρηνευτικές αποστολές, καθώς και αναμνηστικό-τιμητικό μετάλλιο από το Γαλλικό ΥΠΕΘΑ για την προσφορά και συνεργασία του με την Πολυεθνική Ταξιαρχία Βόρειου Τομέα, υπό Γαλλική Διοίκηση, στο Κοσσυφοπέδιο.