Αδαμίδης, Μάξιμος, Αρχιμανδρίτης Ο π. Μάξιμος Αδαμίδης κατά κόσμο Κωνσταντίνος Α. Αδαμίδης, γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του.
  Σπούδασε στην Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης καθώς και στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή. Φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ' όπου και έλαβε το πτυχίο του με Λίαν Καλώς. Παράλληλα σπούδασε και ξένες γλώσσες.
  Χειροτονήθηκε Διάκονος το1977 και Πρεσβύτερος - Αρχιμανδρίτης το 1986. Υπηρέτησε σε Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου (Σουηδία - Αυστρία).
  Επί ένα έτος μετεκπαιδεύτηκε στην Σ.Ε.Λ.Μ.Ε. κι από το 1982 διδάσκει θεολογικά μαθήματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από νεαρός ασχολείται με τη λογοτεχνία (άρθρα - δοκίμια - ποίηση). Εργασίες του δημοσιεύονται σε περιοδικά λόγου και τέχνης και εφημερίδες του εσωτερικού και εξωτερικού, καθ' όσον η ποίησή του έχει μεταφραστεί από αξιόλογους της λογοτεχνίας (Κίνα, Ιταλία, Αργεντινή κλπ.)
  Του ποιήματά του υπαρξιακά, φιλοσοφικά με ξέχωρο ποιητικό περίγραμμα, υφασμένο με τέχνη, αποκεκαλυμμένη σ' αυτόν από τον Θεό, όπως και σε κάθε αληθινό ποιητή.
  Το 2007 εκδόθηκε από το "Ξάστερον" το βιβλίο του "Ευαγγελικές αναβαθμίδες στην Ορθόδοξη Πίστη" και το 2008 το βιβλίο ποιημάτων και δοκιμίων του "Άδοντες και ψάλλοντες" και έλαβαν άριστες κριτικές από κορυφαίους του χώρου (κ. Βαλαβάνη, Ηρώ Αλεξανδράκη, Παν. Ζαλώνη, Νικ. Μπατσικανή, Νάνσυ Αθανασοπούλου κ.α.).
  Έχει βραβευθεί με Β΄βραβείο στο δοκίμιο σε διαγωνισμό της Π.Ε.Λ. Με πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς του ΚΕΛΑΙΝΩ, με θέμα α) Αιγαίο, και β)Αλησμόνητες πατρίδες. Με πρώτα βραβεία από το "Καφενείο των Ιδεών" στην ποίησή του, κατόπιν διαγωνισμού και από την Unesco Πειραιώς και Νήσων. Γ΄Βραβείο το ποίημα του με τίτλο "Κύπρος" στον ετήσιο διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ. 2010.