Βήττος, Χρήστος Δ. Ο υποστράτηγος ε.α. Χρήστος Δ. Βήττος γεννήθηκε το 1940 στο Σπήλαιο Γρεβενών. Το 1960 εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε το 1963 ως ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.
    Έχει αποφοιτήσει από τα σχολεία του Όπλου του, την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Προήχθη σε όλους τους βαθμούς μέχρι του υποστρατήγου κατ' εκλογή. Υπηρέτησε σε διάφορες μάχιμες μονάδες και επιτελικές θέσεις Μεραρχίας, Σώματος Στρατού και ΓΕΣ. Αποστρατεύθηκε το 1994 με το βαθμό του υποστρατήγου. Τιμήθηκε με διάφορα παράσημα και μετάλλια όπως: Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής, Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, Μετάλλιο Ευδόκιμου Διοικήσεως, Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας, Μετάλλιο Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς και Μετάλλιο Ηγεσίας Σχηματισμού - Μεγάλης Μονάδας.
    Έχει ασχοληθεί αρκετά χρόνια με την ιστορική έρευνα, εξέδωσε το βιβλίο «Τα Γρεβενά στην κατοχή και το αντάρτικο» (2000) και έχει δημοσιεύσει διάφορα άρθρα ιστορικού περιεχομένου.