Αδαμαντίου - Πετρίτση, Λουκία Δημοσιογράφος - Φιλόλογος
  Πτυχίο Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  Πτυχίο στην Υγειονομική Διαφώτιση (Health Education) του Columbia University της Νέας Υόρκης.
  Άσκησε επί 50 και πλέον χρόνια τη δημοσιογραφία, με υψηλό ήθος και η προσφορά της αναγνωρίστηκε από το κοινό, αλλά και από την Ακαδημία Αθηνών, ως ιδιαίτερα αποδοτική. Υπήρξε η πρώτη Ελληνίδα ρεπόρτερ. Έβαλε τα θεμέλια του υγειονομικού ρεπορτάζ, που ήταν ανύπαρκτο ως τότε και εδραίωσε τη διαφώτιση του κοινού στα θέματα υγείας, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι έρευνές της και τα άρθρα της, την εποχή που υπήρχαν ακόμη προκαταλήψεις στον τομέα της υγείας, ήσαν καταλυτικές για την κοινωνία μας. Το βιβλίο που έγραψε, με τίτλο "Προσέξτε την υγεία σας" αποτέλεσε προσφορά στο Υπουργείο Υγείας και το κύριο βοήθημα, την εποχή εκείνη, για τα υγειονομικά όργανα. Όπως επίσης και το δίτομο βιβλίο, που με άρθρα εξεχόντων επιστημόνων και με τον τίτλο "Η υγεία των Ελλήνων", κυκλοφόρησε με επιμέλειά της από τις εκδόσεις της "Καθημερινής".
  Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της έκανε πάμπολλες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές για θέματα υγείας και έδωσε μαθήματα υγειονομικής διαφώτισης του πληθυσμού, σε αγροτικούς γιατρούς, μαίες και επισκέπτριες αδελφές, στην Υγειονομική Σχολή των Φαρσάλων.
  Στον τομέα της Αιμοδοσίας υπήρξε από τους πρωτοπόρους της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και αγωνίστηκε για την κατάργηση της εμπορίας του αίματος.
  Από το 1945 μέχρι το 1999 εργάστηκε, χωρίς διακοπή σε διάφορες εφημερίδες. Εργάστηκε επίσης στη ραδιοφωνία και την τηλεόραση, όπου επί 10 χρόνια υπήρξε συντάκτης στο τμήμα ειδήσεων. Παράλληλα δούλεψε στην Υπηρεσία Διαφώτισης του Υπουργείου Υγείας και συνεργάστηκε με όλους τους υπουργούς ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου.