Ιωαννίδης, Τάκης Γεννημένος στην Καλλιθέα στις 15 Απριλίου 1955, έγγαμος με τρία παιδιά. Οι δύο θυγατέρες του πρωταθλήτριες Ευρώπης στο Taekwon-Do, ενεργά μέλη της εθνικής ομάδος της Ελλάδος, ο υιός του πρωταθλητής Ελλάδος. Εργάζεται 32 έτη σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία πληροφορικών συστημάτων. Είναι εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών.
  Τακτικό , μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών ΔΕΕΛ, με πρόεδρο την κ Χρυσούλα Βαρβέρη Βάρρα., μέλος του Νέου Πνευματικού Κύκλου Καλλιθέας (Χατζήνιο), μέλος της ΕΣΤΙΑΣ της Νέας Σμύρνης, επ. πρόεδρος του συλλόγου Υπαλλήλων και Συντ/χων της ΙΒΜ Ελλάδος, Γεν. Γραμ. ΔΣ του συλλόγου των απανταχού Λευκοχωριτών "Ο Άγιος Δημήτριος", μέλος του συλλόγου Αρκάδων Καλλιθέας "Κολοκοτρώνης", director στην Ελλάδα του Διεθνούς Φόρουμ Λογοτεχνίας και Πολιτισμού για την Ειρήνη IFLAC, μέλος των Bilingual MCAWriters and Poets for peace της Αργεντινής.
  Έχει βραβευτεί από την Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών ΔΕΕΛ, α) με το Α' βραβείο λογοτεχνίας 2004 και χρυσό μετάλλιο Απόλλωνος για το βιβλίο του "Πνοή και Αύρα" και β) με το Α' βραβείο στον διεθνή ποιητικό διαγωνισμό για την ημέρα του ποιητή 2005, για το ποίημά του "Το κλειδί της νύχτας" από την Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων κα καλλιτεχνών, Α' Βραβείο για το ποίημά του "Μητέρα" από την Διεθνή Ακαδημία "Θεά Αθηνά" , Α' έπαινο στα Σικελιανά 2005 κ.λ.π
  Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στην Αγγλική, Γαλλική, Ιαπωνική, Κινεζική και Ισπανική, γλώσσα.
  Από νεαρή ηλικία ασχολείται με την ζωγραφική, την γλυπτική και την ποίηση. Προ 17 ετών συμμετείχε σε δύο ομαδικές καλλιτεχνικές εκθέσεις ζωγραφικής. Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα περιοδικών. Αρθρογραφεί σε δύο εφημερίδες, "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" της Νέας Σμύρνης και "ΛΕΥΚΟΧΩΡΙ" και κατά καιρούς σε περιοδικά.
  Ασχολείται με την ποίηση περίπου 35 έτη. Προσέφερε αφιλοκερδώς τα ποιητικά του πονήματα καθημερινά, επί δέκα έτη , μέσω εκπομπών των ερτζιανών στους σταθμούς ΕΡΑ2, ΕΡΑΣΠΟΡ, ΑΘΗΝΑ 9.84, Flash και τηλεοπτικούς Blue Sky και Τηλεφώς, Συνεντεύξεις του έχουν κατά καιρούς μεταδοθεί από μεγάλο αριθμό τοπικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα και την Κύπρο. Μοιράζεται τις ποιητικές του σκέψεις στο διαδίκτυο με όλους.
  Το έτος 2004 εξεδόθη από τον εκδοτικό οίκο "Γεωργιάδη",
  η ποιητική του συλλογή "Πνοή και Αύρα", με 65 ποιήματα και 25 ρήσεις του, περιέχον κριτικές των κ Ελένης Μανιατάκη συγγραφέως-λογοτέχνη, κ Μάριου Φραγκούλη διεθνούς τενόρου, κ Αγγελικής Διαμαντοπούλου φιλολόγου-συτ/χου γυμνασιάρχου, κ Στάμου Καραμούζη συγγραφέως-ερευνητού διευθύνοντος συμβούλoυ εταιρίας του εξωτερικού.
  Κριτικές για το βιβλίο έχουν γράψει οι, Μακαριστός αλησμόνητος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος, ο Μακαριότατος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ Βαρθολομαίος, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκόπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Χριστόδουλος, η κ Χρυσούλα Βαρβέρη Βάρρα πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, λογοτέχνης, συγγραφέας, ο βουλευτής κ Φώτης Κουβέλης, ο βουλευτής κ Βύρων Πολύδωρας, η κ Josette Doron, πρόεδρος της Εταιρείας Γάλλων φιλελλήνων, εκδότρια των Ελληνικών χρονικών και συγγραφέας, ο εκδότης της εφημερίδας της Νέας Σμύρνης "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" κ Γεώργιος Νικάκης, οι ποιητές κ Κατερίνα Κατσίρη, κ Δημήτριος Παλάζης, κ Δημήτριος Παπαδόπουλος, Εφη Λαδά, κ.α.
  Το βιβλίο του "Πνοή και Αύρα" έχει ήδη παρουσιασθεί από την τηλεοπτική εκπομπή "ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ" του σταθμού ΤΗΛΕΦΩΣ , από την δημοσιογράφο κ Δέσποινα Γιακουμάκη, από την εκπομπή "Δρόμο παίρνω δρόμο αφήνω…" στο ΡΑΔΙΟΦΙΛΙΑ της ΕΡΑ με την κ Αγνή Στρουμπούλη, στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY, από τους περισσότερους τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδος και της Κύπρου, από τον εκδότη του κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Η επίσημη παρουσία του βιβλίου έγινε στην ΕΣΤΙΑ της Νέας Σμύρνης στις 2 Φεβρουαρίου 2005, με κύριους ομιλητές τους κκ Γρηγόρη Βαλτινό, κ Χρυσούλα Βαρβέρη Βάρρα, την κ Ελένη Μανιατάκη, κ.α.
  Προς έκδοσιν έχουν δοθεί τα βιβλία του, "Τί πόθησες σήμερα ψυχή μου" ποιητική συλλογή, με κριτικές Γρηγόρη Βαλτινού και Απόστολου Παπαγεωργίου, καθώς και "Ανέσπερα φεγγάρια, αναδυόμενες ιστορίες" πεζό, "Ανάσες του μύθου" ποιητικό. Ποιήματά του περιέχονται σε ποιητικές ανθολογίες.
  Εξακολουθεί να γράφει και θα γράφει ακατάπαυστα, όσο θα του δίδονται εκ του δωρεοδότου Θεού ιδέες-χαρίσματα, συνεπικουρούμενα από την πολύχρονη τριβή την εργασία του, την οικογένειά του, τον κοινωνικό του περίγυρο, τις τέχνες, την Ελληνική φιλοσοφία, την Ιστορία με την μεγάλη του αγάπη, την Ελληνική γλώσσα και από τα απειράριθμα λάθη του, για να τα μοιράζεται με τους συνανθρώπους του.
  Οραματίζεται έναν άνθρωπο καλύτερο, εύδοξο, έμπλεο αγάπης τον οποίο θα υπηρετεί η τέχνη. Πορεύεται με πρότυπό του τον άνθρωπο, με μοναδικό του διδάσκαλο τον Θεό και την φύση.
  Λέει ναι στην αγάπη, στην ειρήνη, στην αυτογνωσία, στο ωραίο, στο αληθινό στις προαιώνιες αξίες και αρετές
  Λέει όχι στην απραξία και στην λιποταξία συνείδησης.
  Ελπίζει να αξιωθεί να συναντήσει κάποτε την αλήθεια, δηλαδή , τον Θεό.