Αναγνωστόπουλος, Διονύσιος Ο Διονύσιος Ι. Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη Δράμα το 1931 από πατέρα Ηπειρώτη και μάνα Δραμινή. Αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Δράμας και την Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης και μετεκπαιδεύτηκε για δύο χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησε ως δάσκαλος για μια πενταετία στο νομό Ροδόπης και στη συνέχεια, μέχρι τη συνταξιοδότησή του, σε σχολεία της περιφέρειας Δράμας.
    Τα πρώτα δημοσιεύματά του ήταν ιστορικά, αρχαιολογικά και άλλα σημειώματα σε τοπικές εφημερίδες. Το πρώτο βιβλίο του είχε τίτλο "Συμβολή στην ιστορία της Δράμας και της περιοχής της" (Διδασκαλικός Σύλλογος Δράμας, 1964). Αποκλειστικά δικό του έργο είναι επίσης ο "Τουριστικός οδηγός Νομού Δράμας" (Νομαρχία Δράμας, 1970), αν και δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά του (αργότερα, ένας διευθυντής της Νομαρχίας, θεωρώντας άδικη και αδικαιολόγητη την παράλειψη, ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας και του απονεμήθηκε σχετική Εύφημος Μνεία).
    Δημοσίευσε πολλές εργασίες του σε εφημερίδες και περιοδικά της Δράμας, της Καβάλας, της Κομοτηνής, της Θεσσαλονίκης, των Αθηνών, των Ιωαννίνων, της Κρήτης και της Κύπρου, με θέματα ιστορικά, αρχαιολογικά, λαογραφικά, πολιτιστικά, ταξιδιωτικά, κ.ά. Έργα του μεταδόθηκαν σε εκπομπές του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) επί μια τετραετία.
    Έχει γράψει ποίηση σε παραδοσιακό δεκαπεντασύλλαβο στίχο. Έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με Έπαινο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, των Δελφικών Αμφικτυονιών και του Ελληνικού Πνευματικού Κέντρου του Γιοχάνεσμπουργκ και με Α' Βραβείο Ποίησης του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.