Ευαγγελίου, Στέφανος Ο Στέφανος Ευαγγελίου γεννήθηκε το 1927 στο χωριό Δαφνοσπηλιά. Το 1945 τελείωσε το γυμνάσιο, στην έδρα του Νομού - την Καρδίτσα.
    Πήρε ενεργό μέρος στην κατοχή, μέσα από τις γραμμές του εφεδρικού ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, καθώς και στη δεύτερη αντίσταση - στο ΔΣΕ.
    'Εζησε για 27 συναπτά έτη, ως πολιτικός πρόσφυγας στο Ουζμπεκιστάν. Εκεί τελείωσε την Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Τασκένδης και μετά από μεταπτυχιακές σπουδές ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Επιστημών στη Γεωργική Χημεία.
    Στη Σοβιετική 'Ενωση, μέχρι το 1970, καθώς και μετά τον επαναπατρισμό του, στα 1977-1992, εργάστηκε στο Ελληνικό Υπουργείο Γεωργίας, ως εδαφολόγος-ερευνητής.
    Μαζί με την επιστημονική, ανέπτυξε παράλληλα και λογοτεχνική δραστηριότητα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα των πολιτικών προσφύγων της Τασκένδης "Νέος Δρόμος", καθώς επίσης και στο Ραδιοφωνικό Σταθμό "Η φωνή της Αλήθειας". 'Ελαβε μέρος στη μετάφραση της Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας. Από το 1995 είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.
    'Εγραψε συνολικά πέντε βιβλία και έχει κάνει μεταφράσεις από τα ρωσικά.