Ιλαρίδης, Αριστοτέλης Γεννήθηκε το 1935 στην Κωνσταντινούπολη, η καταγωγή του όμως είναι από την Βήσσανη της Ηπείρου. Οικογενειακώς εγκαθίστανται στην Ελλάδα την άνοιξη του 1940 και γνωρίζει από μικρή ηλικία τις συνέπειες και την φρίκη του πολέμου και της Κατοχής καθώς και την αγριότητα του εμφυλίου πολέμου.
    Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε σε μεγάλες ιδιωτικές χημικοτεχνικές βιομηχανίες στον τομέα παραγωγής, ενώ συγχρόνως σπούδαζε οικονομικές επιστήμες στην ΑΣΟΕ (σημερινό οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
    Έχοντας την πεποίθηση ότι το εθνικό συμφέρον προηγείται του ατομικού εκδίδει το 1986 το πρώτο του έργο με τίτλο "Ιστορικές Αλήθειες για την Ελληνική Πραγματικότητα", όπου προδιαγράφει την μελλοντική αποτυχία του ΠΑΣΟΚ στην οικονομική πορεία της χώρας με την επιχειρούμενη σοσιαλιστικοποίηση, που είχε το όνομα "Αλλαγή". Το 1994 εκδίδει το δεύτερο βιβλίο του "Κοινωνικές Αλλαγές και Πολιτικές Ευθύνες", όπου αναλύει την ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας από τις ξενόφερτες συνήθειες που προωθεί ο αμερικανικός εξουσιασμός. Το 1996 η "Νέα Θέση" εκδίδει το βιβλίο του οι "Έλληνες, οι Γείτονες και οι Εβραίοι" και ακολουθούν μια σειρά άλλων έργων, όπως ο τόμος της παρούσης τριλογίας που έχετε στα χέρια σας, ενώ ακολουθούν τα υπό έκδοση "Κομματοκρατία, η Δημοκρατία των Αχρείων" και η "Άλλη Άποψη".