Χημεία και διατροφή
Τύπος: ΒιβλίοΕπιμελητής: Γραμματικοπούλου, Ελένη
Υπεύθυνος Σειράς: Γραμματικοπούλου, Ελένη
Εκδόσεις: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
- Χρονολογία Έκδοσης: 2002
- Σελίδες: 136
- ISBN-13: 978-960-7998-10-1
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή:
Η γνώση της διατροφικής αξίας των τροφίμων και η νομοθεσία που αφορά την προστασία αυτής της αξίας, αποτελούν κύριους γνωστικούς παράγοντες για την καλή υγεία ενός λαού.
Η Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων είναι συνδεδεμένη με την παραγωγή οίνου και ελαιόλαδου. Το ελαιόλαδο αποτελεί τρόφιμο μεγίστης βιολογικής αξίας και βασικό συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Όμοια και ο οίνος θεωρείται πλέον ένα προϊόν απαραίτητο στην καθημερινή μας διατροφή.
Η ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας οδήγησε στην οικονομικότερη παραγωγή γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων διατροφής. Ενώ η σκοπιμότητα της παραγωγής τέτοιων προϊόντων δεν αμφισβητείται, η χρησιμότητά τους γεννά ερωτήματα που αφορούν την ισοδύναμη με τα φυσικά προϊόντα βιολογική και θρεπτική τους αξία, καθώς και τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην υγεία η παραγωγή των μεταλλαγμένων αυτών προϊόντων.
Ο παρών τόμος περιλαμβάνει τις ομιλίες του ομώνυμου κύκλου, στις οποίες τονίστηκε η διατροφική αξία και η μεγάλη σημασία του οίνου και του ελαιόλαδου στην καθημερινή μας ζωή, εξετάστηκε το θέμα των μεταλλαγμένων προϊόντων και τα ερωτήματα που γεννά η παραγωγή τους, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε η κοινοτική νομοθεσία που τα διέπει.
ISBN13: | 978-960-7998-10-1 |
Εκδότης: | Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών |
Χρονολογία Έκδοσης: | 2002 |
Σελίδες: | 136 |
Εξώφυλλο: | Μαλακό εξώφυλλο |
Σχήμα: | 24χ17 |
Διαθεσιμότητα: | Κυκλοφορεί |
Βάρος: | 337 γραμμάρια |
Είδος: | Βιβλίο |
Σειρά: | Επιστήμης Κοινωνία: Ειδικές Μορφωτικές Εκδηλώσεις |