Μικρή ιστορία του τρόμου

Εκδόσεις: Αρχέτυπο
- Χρονολογία Έκδοσης: 2014
- Σελίδες: 96
- ISBN-13: 9789604212071
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή: 5.97 € τιμή βιβλιοχώρας: 5.37  
Εσείς, τι φοβάστε; Το ερώτημα έχει περισσότερες πτυχές από ό,τι νομίζετε. Αν και μερικές φορές ο φόβος φαίνεται απτός, στην πραγματικότητα είναι μία ευμετάβλητη και πολύμορφη αίσθηση, η οποία αέναα μετατοπίζεται.
Διαμέσου των αιώνων οι άνθρωποι φοβόνταν την οργή του Θεού, μέχρι που οι επιστήμονες τους διαβεβαίωσαν πως το σύμπαν μάλλον είναι απίθανο να κυβερνάται από μία θεότητα που αγαπά να τιμωρεί. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν τους ελευθέρωσε. Πολλοί ένοιωθαν να καταπιέζονται από την ιδέα να είναι εγκαταλειμμένοι σε ένα "άθεο" σύμπαν. Παρόμοια, όταν οι δρόμοι φωτίστηκαν και δεν υπήρχε πια ο φόβος να δεχτεί κανείς επίθεση, οι άνθρωποι άρχισαν να φοβούνται για άλλα πράγματα, όπως για την ασφάλειας της ιδιοκτησίας τους. Ο φόβος και η ανησυχία αναμορφώνονται διαρκώς. Αποτελούν μέρος της μύχιας ζωής του ατόμου. Σε ακραίες μορφές, οδηγούν σε κοινωνική παράλυση, ακραία προκατάληψη και μονολιθική αντιμετώπιση. Όπως δείχνουν τα κείμενα που ακολουθούν, πολλές φορές το συναίσθημα του φόβου οδηγεί τον άνθρωπο να γίνει ο ίδιος δημιουργός των πιο τρομακτικών στιγμών στην ιστορία του.
Από το φόβο των Ανήσυχων Πνευμάτων μέχρι τις φαντασιώσεις του Μαρκήσιου ντε Σαντ και από τους Αναστασίτες μέχρι τους Άνδρες με τα Μαύρα, γνωρίστε την ιστορία του τρόμου στην Ευρώπη. (Αντρέα Νικολάου, από την εισαγωγή της έκδοσης)
ISBN13: 9789604212071
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδότης: Αρχέτυπο
Χρονολογία Έκδοσης: 2014
Σελίδες: 96
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί