Θουρίδες και μελισσοκηπία

Η μελισσοκομία στην Άνδρο και τα παράγωγά της Τύπος: Βιβλίο
Συγγραφέας:
Εκδόσεις: Καΐρειος Βιβλιοθήκη
- Χρονολογία Έκδοσης: 2003
- Σελίδες: 240
- ISBN-13: 978-960-7691-90-3
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή: 15.14 € τιμή βιβλιοχώρας: 13.63  
Η μελισσοκομία στην Άνδρο, όπως και σε κάθε άλλο μέρος στην Ελλάδα, έχει ιστορία που χάνεται στο χρόνο. Η καταγραφή της μελισσοκομίας που έγινε το 1999 μας δίνει μια εικόνα με τις παραδοσιακές τεχνικές, όπως έμεινε στη μνήμη των κατοίκων του νησιού. Ουσιαστικά είναι η εικόνα μιας εποχής που ανακαλεί μνήμες που σβήνουν και αλλοιώνονται καθώς ψάχνομε το παρελθόν όλο και ποιο βαθιά. Εδώ δεν θα γίνει προσπάθεια διαχρονικής αναφοράς στη μελισσοκομία. Θα μας απασχολήσει μόνο η ενασχόληση όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στο νησί πριν αντικατασταθεί από τη σύγχρονη "ευρωπαϊκή" κυψέλη. Η σύγχρονη ευρωπαϊκή κυψέλη δεν είναι μόνο ένας διαφορετικός τύπος κυψέλης αλλά και μια διαφορετική τεχνική, που κυριολεκτικά σπάει τη μεγάλη παράδοση με τις τεχνικές που απέδιδαν, εκτός από μέλι, κερί και ένα ακόμα πιο άγνωστο, για εμάς σήμερα, παράγωγο, το ρακί ή μελόρακο.[...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
ISBN13: 978-960-7691-90-3
Συγγραφέας: Σπέης, Γιώργος
Εκδότης: Καΐρειος Βιβλιοθήκη
Χρονολογία Έκδοσης: 2003
Σελίδες: 240
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σχήμα: 21χ14
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Βάρος: 366 γραμμάρια
Είδος: Βιβλίο
Σειρά: Ανδριακά Μελετήματα