Ο διανοούμενος στην κουζίνα

Τύπος: Βιβλίο
Συγγραφέας:
Μεταφραστής: Παπασταύρου, Άννα
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
- Χρονολογία Έκδοσης: Νοέμβριος 2004
- Σελίδες: 192
- ISBN-13: 978-960-375-772-6
- Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
αρχική τιμή: 20.39 € τιμή βιβλιοχώρας: 18.35  
Πόσο αλάτι περιέχει ακριβώς μία "πρέζα αλάτι"; Και πόσο είναι το αλεύρι που μπορεί να "σηκώσει" η ζύμη; Πότε μπορεί να μεταμορφωθεί σε κατακλυσμό ένας απλός ψεκασμός πάνω από το φύλλο κρούστας; Ποια είναι, άραγε, η διαφορά ανάμεσα στο "κόβω" και το "ψιλοκόβω"; Και κατά πόσο διαφέρει η εκάστοτε διατομή; Αυτό το βιβλίο είναι μια σπιρτόζικη και πρακτικότατη "μελέτη" του Τζούλιαν Μπαρνς, ο οποίος αναζητεί με ζήλο την ακρίβεια στη γαστρονομία. Ο σχολαστικός αυτός διανοούμενος είναι η καλύτερη παρηγοριά για όποιον ένιωσε να ηττάται κατά κράτος από ένα βιβλίο μαγειρικής.
ISBN13: 978-960-375-772-6
Πρωτότυπος Τίτλος: The pedant in the kitchen
Συγγραφέας: Barnes, Julian, 1946-
Εκδότης: Μεταίχμιο
Χρονολογία Έκδοσης: Νοέμβριος 2004
Σελίδες: 192
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Σχήμα: 18χ13
Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
Βάρος: 362 γραμμάρια
Είδος: Βιβλίο
Αρχική Γλώσσα: αγγλικά