Μαγειρέματα: Η Ελλάδα στο πιάτο

10 τρόποι που αξίζει να γνωρίσεις, 43 συνταγές που θέλεις να δοκιμάσεις Τύπος: Βιβλίο
Συγγραφέας:
Εκδόσεις: Σκάι
- Χρονολογία Έκδοσης: Μάρτιος 2009
- Σελίδες: 191
- ISBN-13: 978-960-6845-42-0
- Τόμος: 1
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή: 8.99 € τιμή βιβλιοχώρας: 8.09  
Ένας μοναδικός συνδυασμός πατριδογνωσίας και γευσιγνωσίας που ακολουθεί τα αχνάρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής. Η Μυρσίνη Λαμπράκη γυρίζει την Ελλάδα και στον 1ο από τους 2 συνολικά τόμους προτείνει 10 τόπους που αξίζει να γνωρίσουμε και 43 συνταγές που πρέπει να δοκιμάσουμε. Στο πρώτο μέρος καθενός από τα 10 κεφάλαια η Μυρσίνη Λαμπράκη μας εισάγει στον κάθε τόπο και τα καλά κρυμμένα μυστικά του: Άνθρωποι, συνήθειες, γεύσεις, προϊόντα, παραδόσεις επαγγέλματα τέχνες υλικά που χάνονται, αλλά και κάθε δημιουργική προσπάθεια που σχετίζεται με το πιοτό, το φαγητό και τις αισθήσεις αλλά και την περιπέτεια της απόδρασης. Μαζί, προτάσεις για διαμονή, αξιοθέατα και πάνω απ' όλα προτάσεις γεύσης! Στο δεύτερο μέρος, οι καλύτερες, νοστιμότερες απλούστερες, μοναδικές, άγνωστες πρωτότυπες και σίγουρα λιγωτικές συνταγές από τον κάθε τόπο: Γεμιστές πιπεριές από το Αμύνταιο, Βλάχικα κεφτεδάκια από τα Γρεβενά, Καλαμπακιώτικο Ταβάς, Γαλατόπιτα από τον Κίσσαβο, Καγιανάς από το Λεβίδι, Κουραμπιέδες από το Μαρκόπουλο, Αγριογούρουνο από το Μπουραζάνι, Μασουρόπιτα από τα Τρίκαλα, Τηγανιά με πράσο από το Τύρναβο. Όλη η Ελλάδα μια βόλτα και ένα μεγάλο στρωμένο τραπέζι!
ISBN13: 978-960-6845-42-0
Συγγραφέας: Λαμπράκη, Μυρσίνη
Εκδότης: Σκάι
Χρονολογία Έκδοσης: Μάρτιος 2009
Σελίδες: 191
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σχήμα: 24χ14
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Βάρος: 382 γραμμάρια
Τόμοι: 2
Είδος: Βιβλίο