Κρητική κουζίνα

Παραδοσιακές μεσογειακές γεύσεις Τύπος: Βιβλίο
Συγγραφέας:
Φωτογράφος: Γιαννέλος, Γιάννης
Εκδόσεις: Κ. Αδάμ Εκδοτική
- Χρονολογία Έκδοσης: 2006
- Σελίδες: 189
- ISBN-13: 978-960-6689-03-1
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή: 23.33 € τιμή βιβλιοχώρας: 21.00  
Δεμένη με τις μυρωδιές του βουνού και της θάλασσας είναι η κουζίνα της Κρήτης. Βασισμένη στη χρήση του άφθονου ελαιόλαδου που βγαίνει από τα αμέτρητα λιόδεντρα που ευδοκιμούν σε κάθε γωνιά του νησιού, είναι αντιπροσωπευτική της μεσογειακής διατροφής. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι απλά και καθημερινά και τα συναντά κανείς σε αφθονία σ' αυτό τον ευλογημένο τόπο. Συνδυασμένα με εξυπνάδα, φαντασία κι εφευρετικότητα συνθέτουν τα φαγητά της κρητικής κουζίνας που είναι ιδιαίτερα υγιεινά. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι άφθονα χορταρικά, λαχανικά και μυρωδικά χόρτα, όσπρια, ντόπια τυριά που φτιάχνονται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, διάφορα παρασκευάσματα (όπως ο χόντρος), ψάρια και θαλασσινά, πουλερικά και σπανιότερα άλλα κρεατικά, τα οποία παλιά μαγειρεύονταν μόνο σε γιορτές -μια ή δυο φορές το χρόνο- ή σε ειδικές περιστάσεις. Επειδή στο νησί δεν συνήθιζαν να εκτρέφουν βοοειδή, το κρέας που χρησιμοποιούσαν ήταν κυρίως αρνί, κατσίκι ή χοιρινό που συνήθως συνδυάζεται με λαχανικά. Η κρητική κουζίνα περιέχει πιάτα απλά που όμως διακρίνονται για την ποικιλία και τη νοστιμιά τους. Εξάλλου αυτή είναι η μαγεία της παραδοσιακής κουζίνας της Κρήτης που θα προσπαθήσουμε να «ξεδιπλώσουμε» στις σελίδες που ακολουθούν.
ISBN13: 978-960-6689-03-1
Συγγραφέας: Στρατηγοπούλου - Φθενάκη, Μαρία
Εκδότης: Κ. Αδάμ Εκδοτική
Χρονολογία Έκδοσης: 2006
Σελίδες: 189
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Σχήμα: 23χ25
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Βάρος: 927 γραμμάρια
Είδος: Βιβλίο