Το κρέας και τα προϊόντα του

Παραγωγή, εμπορία, τεχνολογία, υγιεινή Τύπος: Βιβλίο
Συγγραφέας: / / / / / / / / / / / / / /
Επιμελητής: Γεωργάκης, Σπυρίδων Α.
Εκδόσεις: Σύγχρονη Παιδεία
- Χρονολογία Έκδοσης: 2005
- Σελίδες: 854
- ISBN-13: 978-960-357-066-0
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή: 74.65 € τιμή βιβλιοχώρας: 67.18  
[...] Στην εξέλιξη του ανθρώπινου γένους, εκτός από άλλους παράγοντες, συνέβαλε κατά απόλυτο τρόπο και η συνεχώς βελτιούμενη διατροφή του. Τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως είναι το κρέας των καταναλισκόμενων θηλαστικών κατοικίδιων και κυνηγίου, των πτηνών και των ιχθύων, βοήθησαν και βοηθούν στην ανάπτυξη του οργανισμού. Το κρέας, από τότε που άρχισε να καταναλώνεται από τον άνθρωπο, αναμφίβολα αποτέλεσε (και αποτελεί) μια σπουδαία και αναντικατάστατη τροφή. Αποτελεί πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας από τις οποίες ο ανθρώπινος οργανισμός αντλεί τα απαραίτητα αμινοξέα, ώστε να διασφαλίζει το ισοζύγιο του αζώτου και τον θαυμάσιο προμηθευτή σιδήρου στην πλέον αφομοιώσιμο μορφή. Με εξαίρεση τη φυτοφαγία (που προτιμότερο θα ήταν να αποκαλείται ακρεοφαγία) δεν υπάρχει, σε παγκόσμιο επίπεδο, καμιά απολύτως δίαιτα από την οποία απουσιάζει πλήρως το κρέας ή τα προϊόντα του. Η βιολογική αξία των πρωτεϊνών του βοείου κρέατος είναι 72,0%, του χοιρείου 74,0%, ενώ ο συντελεστής πρακτικής χρησιμοποίησης των πρωτεϊνών τόσο του βοείου όσο και του χοιρείου κρέατος φθάνει το 71,0%. Είναι δηλαδή από τους υψηλότερους που υπάρχουν. Αναμφίβολα, το κρέας παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό πολύτιμα και σε συμπυκνωμένη μορφή συστατικά, τελείως απαραίτητα για τη δόμηση και ομαλή λειτουργία των κυττάρων του. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
ISBN13: 978-960-357-066-0
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδότης: Σύγχρονη Παιδεία
Χρονολογία Έκδοσης: 2005
Σελίδες: 854
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Σχήμα: 26χ22
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Βάρος: 2386 γραμμάρια
Είδος: Βιβλίο