Ξήρανση - αποθήκευση γεωργικών προϊόντων

Τύπος: Βιβλίο
Συγγραφέας:
Εκδόσεις: Εκδόσεις Γιαχούδη
- Χρονολογία Έκδοσης: 1993
- Σελίδες: 287
- ISBN-13: 978-960-7425-01-0
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή: 15.21 € τιμή βιβλιοχώρας: 15.21  
Ο μεγάλος βαθμός εκμηχάνισης της γεωργίας έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην επίλυση πολλών προβλημάτων που σχετίζονται με την παραγωγικοτητα. Είναι γεγονός όμως ότι με την εκμηχάνιση δημιουργήθηκαν νέα προβλήματα, τα οποία αφορούν την ποιότητα των προϊ6ντων που διατίθενται στην αγορά. Η ευρεία χρήση των γεωργικών μηχανημάτων εκτόπισε πολλά αγροτοεργατικά χέρια με αποτέλεσμα την αύξηση του αστικού πληθυσμού, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε υπερπαραγωγή γεωργικών προϊόντων. Οι ανάγκες για τη διατροφή του μεγάλου αστικού πληθυσμού και τη διακίνηση του μεγάλου όγκου παραγωγής στις αγορές του εσωτερικού και εξωτερικού επέβαλαν τη συστηματική αποθήκευση και επεξεργασία των γεωργικών προϊόντων σε πρωτογενές και δευτερογενές επίπεδο. Από την άλλη μεριά η υπερπροσφορά των προϊόντων δημιούργησε όρους έντονου ανταγωνισμού, οπότε η προσπάθεια της αγοράς στράφηκε στη μείωση του κόστους σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ποιότητας. Για την επίτευξη των στόχων αυτών βασική προϋπόθεση είναι η ασφαλής αποθήκευση των γεωργικών προϊόντων για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να διατεθούν στην αγορά ή τη μεταποίηση την περίοδο που οι τιμές είναι υψηλότερες. Η ευρύτερα χρησιμοποιούμενη μέθοδος συντήρησης των γεωργικών προϊόντων είναι η ξήρανση, είτε ως αποκλειστική μέθοδος συντήρησης (σπόροι δημητριακών καρπών, καλαμπόκι, σταφίδες, σύκα, καπνός κ.ά.), είτε ως εναλλακτική μέθοδος (ξηρά ροδάκινα, βερύκοκκα, δαμάσκηνα κ.ά.). Το βιβλίο αυτό γράφηκε για να βοηθήσει τους φοιτητές να κατανοήσουν τα φαινόμενα που υπεισέρχονται στη διεργασία της ξήρανσης και να γνωρίσουν τα μέσα και τις τεχνικές που εφαρμόζονται για την οικονομικ6τερη εφαρμογή της ξήρανσης και την ασφαλή αποθήκευση. Ελπίζεται ότι το βιβλίο θα φανεί χρήσιμο και στους παραγωγούς, που ενδιαφέρονται για την ασφαλή αποθήκευση του προϊ6ντος τους, αλλά και στους κατασκευαστές του εξοπλισμού των αποθηκών και ξηραντηρίων. Η ξήρανση των δημητριακών καρπών, του ρυζιού και του καλαμποκιού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους παραγωγούς, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να χειρίζονται μεγάλες ποσότητες προϊόντος για τη μείωση του κόστους. Για το λόγο αυτό δίνεται έμφαση στα αντικείμενα αυτά. Τα φαινόμενα εξετάζονται από την τεχνική άποψη και περιγράφεται ο απαιτούμενος μηχανολογικός εξοπλισμός. Η θεωρητική ανάλυση των φαινομένων θα βοηθήσει όσους εργάζονται με σύγχρονες μεθόδους. Ιούνιος 1993 Κωνσταντίνος Β. Ακριτίδης
ISBN13: 978-960-7425-01-0
Συγγραφέας: Ακριτίδης, Κωνσταντίνος Β.
Εκδότης: Εκδόσεις Γιαχούδη
Χρονολογία Έκδοσης: 1993
Σελίδες: 287
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σχήμα: 24χ17
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Βάρος: 519 γραμμάρια
Είδος: Βιβλίο