Η ιστορία του ελληνικού γάλακτος και των προϊόντων του

Ι΄ τριήμερο εργασίας, Ξάνθη, 7-9 Οκτωβρίου 2005 Τύπος: Βιβλίο
Συγγραφέας:
Εκδόσεις: Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
- Χρονολογία Έκδοσης: Μάρτιος 2008
- Σελίδες: 593
- ISBN-13: 978-960-244-110-7
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή: 26.50 € τιμή βιβλιοχώρας: 26.50  
Ο τόμος συγκεντρώνει μελέτες για την ιστορία του γάλακτος, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο αντίστοιχο Τριήμερο που οργάνωσε το ΠΙΟΠ, τον Οκτώβριο του 2005. Η έκδοση των Πρακτικών, με την ποικιλία των θεμάτων και τον αριθμό των μελετών, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη και ανάλυση των ιστορικών ζητημάτων του γάλακτος, αλλά και της σύγχρονης κατάστασης της γαλακτοκομίας. Η παρουσίαση διαφορετικών πτυχών της γαλακτοκομίας οφείλεται στις ποικίλες ιδιότητες των μελετητών, εθνολόγων, ανθρωπολόγων, ιστορικών, αρχαιολόγων, ιατρών, γεωπόνων. Η διατροφική, οικονομική, κοινωνική αλλά και ανθρωπολογική πλευρά και σημασία του γάλακτος, αποτελούν σημαντικά σημεία του τόμου, εφόσον η γαλακτοκομική παραγωγή συνδέεται σε διαχρονικό επίπεδο με την οικοτεχνία, ενώ έχει πλέον οριστικά περάσει και στο στάδιο της εκμηχάνισης.
ISBN13: 978-960-244-110-7
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδότης: Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Χρονολογία Έκδοσης: Μάρτιος 2008
Σελίδες: 593
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σχήμα: 24χ17
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Βάρος: 1223 γραμμάρια
Είδος: Βιβλίο