Πρόταση ολοκληρωμένης σύνδεσης γαστρονομίας και τουρισμού

Εκδόσεις: CaptainBook.gr
- Χρονολογία Έκδοσης: 2014
- Σελίδες: 48
- ISBN-13: 9786185058142
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή: 21.89 € τιμή βιβλιοχώρας: 19.70  
Ένας σημαντικός αριθμός μελετών και εκθέσεων σημειώνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφωθεί μία νέα τάση στον παγκόσμιο τουρισμό. Ο γαστρονομικός τουρισμός, ως ειδική μορφή του πολιτισμικού τουρισμού, αλλά και γενικότερα η συνολική γαστρονομική προσφορά προς τους επισκέπτες θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες στην αντίληψη των σύγχρονων ταξιδιωτών και στη διαδικασία λήψης των αποφάσεών τους. Η Ελλάδα, που είναι ένας διεθνής τουριστικός προορισμός με πλούσια γαστρονομική παράδοση και σύγχρονη δημιουργία, διαθέτει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να αξιοποιήσει αυτήν τη δυναμική.
Η παρούσα Πρόταση επιδιώκει να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση, προτείνοντας την εφαρμογή ενός Σχεδίου Δράσης ολοκληρωμένης σύνδεσης γαστρονομίας και τουρισμού. Απώτερος σκοπός είναι η ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και της εξωστρέφειας. Βασικοί άξονες της Πρότασης είναι ο συντονισμός των δράσεων των φορέων, η αξιοποίηση της υπάρχουσας εμπειρίας και τεχνογνωσίας, η οριζόντια σύνδεση μεταξύ των διαφορετικών κλάδων, η πολύπλευρη ανάπτυξη της ελληνικής γαστρονομίας, η μεταβολή της επιχειρηματικής και επαγγελματικής κουλτούρας και η ενίσχυση της εξωστρέφειας.
Η Πρόταση όμως ταυτόχρονα είναι και ένα ανοικτό πεδίο δημόσιου διαλόγου στη συζήτηση για την αξιοποίηση της ελληνικής γαστρονομίας στο πλαίσιο του τουρισμού. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ISBN13: 9786185058142
Συγγραφέας: Καλπίδης, Χαρίλαος
Εκδότης: CaptainBook.gr
Χρονολογία Έκδοσης: 2014
Σελίδες: 48
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί