Η ιστορία των αισθήσεων, γεύση

Τύπος: Βιβλίο
Συγγραφέας:
Μεταφραστής: Έμκε, Έλλη
Εκδόσεις: Περίπλους
- Χρονολογία Έκδοσης: 2002
- Σελίδες: 165
- ISBN-13: 978-960-8151-99-4
- Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
αρχική τιμή: 15.82 € τιμή βιβλιοχώρας: 14.23  
Μια πρωτότυπη, πολύπλευρη και πολυδιάστατη παρουσίαση της αίσθησης της γεύσης μέσα από τη φυσιολογία της, αλλά και τη μουσική, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο. Ένα βιβλίο που εξετάζει όλες τις πλευρές της γεύσης με την επιστημονική και ποιητική περιέργεια που χαρακτήριζε τους ανθρώπους της Αναγέννησης. Στα επί μέρους κεφάλαια εξετάζονται: -Η σχέση φαγητού και σεξ. -Γιατί ο άνθρωπος είναι παμφάγος. -Πώς επιδρά η σοκολάτα στην ψυχολογία μας. -Φούγκου, τρούφες και άλλες συγκλονιστικές γευστικές απολαύσεις. -Πώς και γιατί χρησιμοποιείται η βανίλια ως καρύκευμα των ροφημάτων και γλυκών.
ISBN13: 978-960-8151-99-4
Πρωτότυπος Τίτλος: A natural history of the senses, taste
Συγγραφέας: Ackerman, Diane
Εκδότης: Περίπλους
Χρονολογία Έκδοσης: 2002
Σελίδες: 165
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σχήμα: 21χ14
Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
Βάρος: 237 γραμμάρια
Είδος: Βιβλίο
Αρχική Γλώσσα: αγγλικά
Σειρά: Επιστήμες