Ατσάλι και άνεμος

Οι περιπέτειες ενός Έλληνα μαχητή στο δυτικό, το βαλκανικό και το μικρασιατικό μέτωπο: Ιστορικό μυθιστόρημα Τύπος: Βιβλίο
Συγγραφέας:
Εκδόσεις: Σαββάλας
- Χρονολογία Έκδοσης: Μαΐος 2010
- Σελίδες: 703
- ISBN-13: 978-960-449-946-5
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή: 19.61 € τιμή βιβλιοχώρας: 19.61  
Ένας δεκαεξάχρονος νεαρός φεύγει κρυφά από τους γονείς του και κατατάσσεται στη λεγεώνα των Κρητικών, που συστάθηκε για ενίσχυση των Γάλλων στο δυτικό μέτωπο. Είναι γενναίος, ψύχραιμος και ιδεολόγος. Παράλληλα, είναι δυνατός σαν ταύρος, σταθερός σαν ατσάλι και γρήγορος σαν τον άνεμο. Τρέχει πρώτος στις μάχες. Όλοι τον θαυμάζουν και τον σέβονται. Είναι όμως απείθαρχος, ανυπότακτος και αδίστακτος. Έτσι, από το ένα μέρος, παίρνει διακρίσεις και προαγωγές για την ανδρεία του, και από το άλλο, τις χάνει και οδηγείται σε στρατοδικεία, γιατί δεν μπορεί να βλέπει τα λάθη χωρίς να τα τιμωρεί. Θύματά του είναι, συνήθως, οι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί που ξεφεύγουν από τις αρχές και τα ιδανικά που ο ίδιος πρεσβεύει. Μετά το δυτικό μέτωπο η δράση του συνεχίζεται στην Καλλίπολη, τη Θεσσαλονίκη, την Πόλη και τη Μ. Ασία. Οι άντρες της παρέας του έχουν τις δικές τους ιστορίες. Οι ξεχωριστές γυναίκες και οι δυνατοί έρωτες δίνουν κατά καιρούς ευχάριστες νότες στο θολό τοπίο. Ζει την καταστροφή του ελληνικού στρατού στη Μ. Ασία και τρελαίνεται από ντροπή. Δεν μπορεί να ανεχθεί την ήττα. Οι πρόγονοί του δεν τον αφήνουν να ησυχάσει. Επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος και δίνει ένα σκληρό μάθημα στους Τούρκους. Είναι ο τιμωρός και ως τιμωρός θα εξακολουθήσει να δρα και στην υπόλοιπη ζωή του... Μέσα από τις περιπέτειές του διακρίνει κανείς ανάγλυφα όλα τα πολιτικά και πολεμικά γεγονότα της πολυτάραχης ελληνικής ιστορίας κατά την περίοδο 1914-1930.
ISBN13: 978-960-449-946-5
Συγγραφέας: Γρυντάκης, Γιάννης Μ.
Εκδότης: Σαββάλας
Χρονολογία Έκδοσης: Μαΐος 2010
Σελίδες: 703
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σχήμα: 21χ14
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Βάρος: 836 γραμμάρια
Είδος: Βιβλίο
Έχω διαβάασει όλα σχεδόν τα ιστορικά μυθιστορήματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά βιβλίου. Το συγκεκριμένο έργο με εντυπωσίασε. Πρώτη φορά κάθισα με τις ώρες διαβάζοντάς το. Ξενύχτησα μάλιστα, μερικές φορές, για να το τελειώσω. με είχε οδηγήσει σε ένα άλλο κόσμο και με έκανε να ζω τις περιπέτεις των πρωταγωνιστών του, σαν να πρωταγωνιστούσα και εγώ. Νομίζω ότι όποιος διαβάζει το Ατσάλι και Άνεμος διασκεδάζει, μαθαίνει ιστορία και αναβαφτίζεται σε ένα όμορφο, μέσα στην αγριότητά του, παρελθόν.

23/11/2010 17:39:37 - Δώρα Βουρούτη
Στείλτε την κριτική σας
* Όνομα
  Email
* Σχόλια
 
  * Υποχρεωτικά πεδία