Ιστορία της διατροφής

Προσεγγίσεις της σύγχρονης ιστοριογραφίας Τύπος: Βιβλίο
Συγγραφέας: / / /
Μεταφραστής: κ.ά. / Γιακουμάκη, Βασιλική / Γεωργοπούλου, Ράνια / Αρώνη - Τσίχλη, Καίτη
Επιμελητής: Ματθαίου, Άννα
Εκδόσεις: Εταιρεία Μελέτης Νέου Ελληνισμού - Μνήμων
- Χρονολογία Έκδοσης: Δεκέμβριος 1998
- Σελίδες: 200
- ISBN-13: 978-960-7089-15-1
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή: 9.50 € τιμή βιβλιοχώρας: 8.55  
Αν η δεκαετία του εξήντα θεωρηθεί η περίοδος στη διάρκεια της οποίας άρχισαν να καρποφορούν ορισμένες ιστοριογραφικές προσεγγίσεις με αντικείμενο τη διατροφή, τα προανακρούσματα, ωστόσο, εντοπίζονται αρκετές δεκαετίες νωρίτερα, σε διάφορες πρόδρομες μελέτες που σκοπό είχαν να θέσουν τις βάσεις της έρευνας στην ιστορία της (γαλλικής αρχικά) διατροφής. Ανάμεσά τους, τα κείμενα των ιδρυτών του περιοδικού Annales, του Lucien Febvre και του Marc Bloch, έπαιξαν σίγουρα έναν αποφασιστικό ρόλο, ίσως όχι τόσο άμεσα εμφανή στις αμέσως μεταγενέστερες ποσοτικού τύπου προσεγγίσεις, σίγουρα, όμως, στην επινόηση ορισμένων θεματικών, στις οποίες οι ιστορικοί της διατροφής επιστρέφουν σήμερα. [...]
ISBN13: 978-960-7089-15-1
Συγγραφέας: Braudel, Fernand
Εκδότης: Εταιρεία Μελέτης Νέου Ελληνισμού - Μνήμων
Χρονολογία Έκδοσης: Δεκέμβριος 1998
Σελίδες: 200
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σχήμα: 21χ14
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Βάρος: 296 γραμμάρια
Είδος: Βιβλίο
Σειρά: Θεωρία και Μελέτες Ιστορίας
Δεν υπάρχουν κριτικές
Στείλτε την κριτική σας
* Όνομα
  Email
* Σχόλια
 
  * Υποχρεωτικά πεδία