Βιώσιμα Μοντέλα Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/templates/product.php on line 31 Εκδόσεις: Παπαζήσης
- Χρονολογία Έκδοσης: 2014
- Σελίδες: 480
- ISBN-13: 9789600229745
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή: 34.98 € τιμή βιβλιοχώρας: 34.98  
Οι ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ αποτελούντο 80% του ηπειρωτικού κορμού της Ελλάδας. Πολλές από αυτές σημείωσαν μια δυναμική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του 18-19ου αιώνα. Αργότερα περιθωριοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να διευρυνθεί το αναπτυξιακό χάσμα που τις χωρίζει από τις πεδινές και νησιώτικες περιοχές της Ελλάδας. Είναι επιτακτική η ανάγκη να δρομολογηθούν νέες διαδικασίες δυναμικής ανάπτυξης των ορεινών περιοχών.
Για το λόγο αυτό το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών και το γερμανικό Ίδρυμα Friedrich Ebert, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, διοργάνωσαν ένα Διεθνές Συμπόσιο με θέμα "Βιώσιμα Μοντέλα Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης των ορεινών περιοχών. Η περίπτωση της Ηπείρου και της Πίνδου". Ο τόμος αυτός περιλαμβάνει τα πρακτικά του Συμποσίου με τις εισηγήσεις 38 εισηγητών από τέσσερις χώρες, τρία ιδρύματα ερευνών, επτά πανεπιστήμια και από πολλούς τοπικούς φορείς που ασχολούνται σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο με την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών.
Οι εισηγήσεις, οι ελληνικές και διεθνείς εμπειρίες, τα συμπεράσματα και οι προτάσεις του Συμποσίου μπορεί να συμβάλουν στη διαμόρφωση νέων μοντέλων ολοκληρωμένης, βιώσιμης, αξιοβίωτης ανάπτυξης των ορεινών περιοχών με έναν συνδυασμό της παράδοσης και του εκσυγχρονισμού, της αξιοποίησης των υφιστάμενων και της δημιουργίας νέων δυναμικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που συνδέονται με τη γνώση, τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτομίες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ISBN13: 9789600229745
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδότης: Παπαζήσης
Χρονολογία Έκδοσης: 2014
Σελίδες: 480
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Δεν υπάρχουν κριτικές
Στείλτε την κριτική σας
* Όνομα
  Email
* Σχόλια
 
  * Υποχρεωτικά πεδία