Τσιόλκας, Σωτήρης Γεννήθηκα το 1962 στον Πετρόπορο Τρικάλων από γονείς εργάτες. Στη δευτέρα δημοτικού ακολούθησα τους γονείς μου στο Κορωπί. Λόγω της επαρχιώτικης προφοράς μου, η δασκάλα με αντιμετώπιζε εχθρικά, με αποτέλεσμα πρώτον να μισήσω το σχολείο και δεύτερον να συνειδητοποιήσω από πολύ μικρός ότι το αξιακό σύστημα της κοινωνίας κατηγοριοποιούσε τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους, ωθώντας με αργότερα στο να ενεργοποιηθώ στο Λαϊκό κίνημα και την ριζοσπαστική αριστερά. .
Σε ηλικία 9 χρονών πρωτοδούλεψα σε σιδηρουργείο και στη συνέχεια για διάφορους λόγους, και κυρίως για καλύτερο, κάθε φορά, μεροκάματο, πέρασα από όλες τις τέχνες, οι οποίες πάντα με συνέπαιρναν με τη δημιουργία τους.
Πάνω όμως από όλα με μάγεψε η τέχνη του αγρότη, την οποία ασκώ από τα 23 μου χρόνια έως και σήμερα. Σε ώριμη ηλικία εξελίχθηκε μέσα μου - σαν φυσική συνέπεια – η ανάγκη να εκφράσω μέσα από την ποίηση, την οποία θεωρώ ανώτερη μορφή δημιουργίας - τις ανησυχίες μου.
Ποιήματα μου έχουν βραβευθεί σε διαγωνισμούς ποίησης όπως Βραβείο Πρωτοτυπίας στον Η’ παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό 2019 της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, Α’ βραβείο στον 10ο παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό 2019 από τον ΕΠΟΚ ( Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων), για το ίδιο ποίημα βραβείο από το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Α’ βραβείο στον Θ’ παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό 2020 της Αμφικτυονίας Ελληνισμού.
Είμαι παντρεμένος με την Καλλιόπη Μανούση και πατέρας δυο παιδιών.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:1)
Ακροβατώντας ISBN-13: 978-960-200-2179 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 10.00 τιμή βιβλιοχώρας: 10.00