Σιδηράς, Ιωάννης Ελ. Ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς γεννήθηκε το έτος 1976 στη Δυτική Γερμανία και ολοκλήρωσε την εγκύκλια εκπαίδευσή του στα εκπαιδευτήρια του Νομού Ροδόπης. Αφού απεφοίτησε αριστούχος από τη Θεολογική και Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο ΑΠΘ και ειδικότερα στον ιστορικό κλάδο, ειδικευθείς στην Εκκλησιαστική Ιστορία της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Έχει εκδώσει σειρά ανέκδοτων εκκλησιαστικών εγγράφων από το Αρχειοφυλάκιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από τα Αρχεία Ιερών Μητροπόλεων και από ιδιωτικά αρχεία.
Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συμπόσια, ημερίδες και συνέδρια, και έχει επιμεληθεί την έκδοση επιστημονικών συλλογικών και συνεδριακών τόμων, στους οποίους έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες, άρθρα και εισηγήσεις που αφορούν την Εκκλησιαστική Ιστορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Θράκης και της Μακεδονίας.
Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά της Θράκης και της Μακεδονίας αλλά και σε πανελλαδικής κυκλοφορίας περιοδικά και Ιστολόγια. Στον «Παρατηρητή της Θράκης» γράφει κάθε Σάββατο για θέματα γενικής εκκλησιαστικής ιστορίας, ιστορίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθώς και για εξειδικευμένα θέματα που άπτονται του ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής και της ιστορίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Θράκης.
Από το έτος 2017 ίδρυσε και είναι Νόμιμος Διαχειριστής του Ιστολογίου «Πατριαρχικός Άμβων Φαναρίου», το οποίο λειτουργεί ως «Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη» περιέχουσα όλες τις επιστημονικές μελέτες και τα άρθρα του.

(Πηγή: "Εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης", 2022)
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:2)
Ιερέας Ιωάννης Αράπογλου ή Μαυρίδης (1909-1960) ISBN-13: 978-618-5001-82-7 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 9.50 τιμή βιβλιοχώρας: 8.55
Η Καβάλα και τα Βαλκάνια. Η Καβάλα και το Αιγαίο Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα: Πρακτικά Β΄ διεθνούς συνεδρίου Βαλκανικών Ιστορικών Σπουδών, 15-18 Σεπτεμβρίου 2005 ISBN-13: 978-960-88804-3-6 Εκδότης: Τόμος: 2 Τόμοι: 2 Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 25.36 τιμή βιβλιοχώρας: 22.82