Καλογιαννίδου - Πάσχου, Βασιλική Η Βάσω Καλογιαννίδου γεννήθηκε στην Ξάνθη. Από το 1968 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Το 1981, ολοκληρώνει τις σπουδές Αρχιτεκτονικής DPLG στο Παρίσι (Ecole d' Architecture UP6-La Villette). Αποκτά Μελετητικό Πτυχίο (1993) ΜΕΚ στις Κατηγορίες 06-Τάξη Β' και 07-Τάξη Γ' (Τμήμα Μητρώων Κατασκευών του ΥΠΕΧΩΔΕ).
Μετά την απόκτηση (2002) μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master) με ειδίκευση στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτιρίων (Σχολή Θετικών Επιστημών του Ε.Α.Π.-Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο) γίνεται δεκτή (2006) στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ως υποψήφια διδάκτωρ (Ph.D) για να εκπονήσει διδακτορική διατριβή με θέμα την διαπολιτισμικότητα και την ερμηνεία του χωρικού τεμαχισμού στα σύγχρονα αστικά περιβάλλοντα. Η διεπιστημονική αυτή δραστηριότητα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Από το 1981 μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει σε μελέτες και κατασκευές κτιρίων, σε διαμορφώσεις-αναπλάσεις εξωτερικών χώρων, σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και ερευνητικά προγράμματα. Έχει πλούσια αρθογραφία σε έγκριτα περιοδικά και πολλές συμμετοχές σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια με σχετικές εισηγήσεις και δημοσιεύσεις.
Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ινστιτούτου Ηλιακής Τεχνολογίας (ΙΗΤ) και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Θρακικού Κέντρου -Εταιρείας Θρακικών Μελετών.
Από το 2000 διδάσκει στην βαθμίδα του Καθηγητή Εφαρμογών στα ΤΕΙ Αθήνας (Σχολή Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένου). Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται αποκλειστικά με την έρευνα, την διδασκαλία, την αρθρογραφία και τη συγγραφή βιβλίων στον χώρο της Αρχιτεκτονικής, της Πολεοδομίας και του Πολιτισμού.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:1)
Κτίρια γραφείων και περιβαλλοντικός σχεδιασμός Σύγχρονοι γραφειακοί χώροι και περιβαλλοντική ευαισθησία ISBN-13: 978-960-411-685-0 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 35.51 τιμή βιβλιοχώρας: 35.51