Αντζουλής, Ανδρέας Ο Ανδρέας Αντζουλής έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά και Βυζαντινή - Νεοελληνική Φιλολογία. Είναι Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Από το 2016 υπηρετεί, ως Επιστημονικός Συνεργάτης, στο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης Φιλολόγων του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει ευάριθμες μονογραφίες, μεταφράσεις φιλοσοφικών κειμένων και ποιητικές συλλογές. Άρθρα και κριτικές του έχουν κυκλοφορήσει σε επιστημονικά περιοδικά της Κύπρου και του εξωτερικού.

Από το 2015, κατόπιν σχετικής άδειας, του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ασχολείται συστηματικά με τη μελέτη των είκοσι πέντε σωζόμενων κωδίκων με τις ιταλικές μεταφράσεις των γερμανικών φιλοσοφικών κειμένων που αποτέλεσαν το θεωρητικό – αισθητικό οπλοστάσιο του Διονύσιου Σολωμού, κατά την περίοδο της κερκυραϊκής του απομόνωσης, και οι οποίες, ως γνωστό, γίνονταν από τον Νικόλαο Λούντζη κατά παραγγελία του ποιητή.

Καρπός της πολυετούς αυτής έρευνας που φιλοδοξεί να αναδείξει, μέσα από στοχευμένες ερμηνευτικές προσεγγίσεις, την ουσιαστική και πολύ συγκεκριμένη σχέση του περιεχομένου των εν λόγω χειρογράφων με τα Αυτόγραφα Έργα και το ώριμο έργο του Διονυσίου Σολωμού αποτελεί το βιβλίο του Διονύσιος Σολωμός. Έννοια, πρόσληψη και αναπαράσταση του Υψηλού στο έργο της ωριμότητας. Μία νέα ανάγνωση των χειρόγραφων κωδίκων με τις μεταφράσεις του Νικόλαου Λούντζη για τον Σολωμό, Αθήνα, εκδ. Ίαμβος – Ίδρυμα Αντζουλή 2021.

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μελέτη της αισθητικής φιλοσοφίας του Γερμανικού Ιδεαλισμού και στην πρόσληψη της αισθητικής θεωρίας του Ευρωπαϊκού Ρομαντισμού, καθώς επίσης στον Μεταρομαντισμό και Μετασυμβολισμό του ελληνικού Μεσοπολέμου. Το συγγραφικό του έργο αφορά, κυρίως, στο ώριμο έργο του Διονύσιου Σολωμού ως του γνήσιου εκφραστή του Ευρωπαϊκού Ρομαντισμού και στο ποιητικό έργο του Κ. Γ. Καρυωτάκη ως της κυρίαρχης ποιητικής φυσιογνωμίας του ελληνικού Μεσοπολέμου που διαλέγεται πρωτότυπα και δημιουργικά με την ευρωπαϊκή ποίηση του καιρού της.

Το επόμενο έτος κυκλοφορούν, επίσης στην Αθήνα, τα βιβλία του Σολωμικά. Κριτικά – Ερμηνευτικά και Η ποιητική λειτουργία των λόγιων λέξεων στο έργο του Καρυωτάκη. Επιδράσεις στο ύφος, το μέτρο και τον ρυθμό
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:1)
Διονύσιος Σολωμός. Έννοια, πρόσληψη και αναπαράσταση του υψηλού στο έργο της ωριμότητας ISBN-13: 978-618-5119-91-1 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 27.90 τιμή βιβλιοχώρας: 25.11