Αλτίνη, Αγάπη Η Αγάπη Αλτίνη είναι Επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Παν/μιου Δυτ. Μακεδονίας. Υπήρξε επίσης, από το 2008-2019, Επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού (Τ.Ε.) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, και από το 1984-2008, Καθηγήτρια Εφαρμογών και ωρομίσθια Καθηγήτρια Εφαρμογών στο Γενικό Τμήμα της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας και στο Κέντρο Ξ. Γλωσσών & Φυσικής Αγωγής του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ, με Mεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Γλωσσολογία (ΜΑ in Linguistics (TESOL), University οf Surrey, UK).
Η διδακτική της εμπειρία μέχρι σήμερα περιλαμβάνει τη διδασκαλία Τεχνικής Ορολογίας στην Αγγλική (ESP/EAP), κυρίως στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, και επίσης στα τμήματα Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων, και Χημικών Μηχ/κων.
Έχει επίσης παλαιότερα διδάξει Αγγλική Τεχνική Ορολογία στα τμήματα Βιομηχανικού Σχεδιασμού, Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων και στο τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής (ΠΣΕ), καθώς και Ελληνικά σε φοιτητές Erasmus. Επιπλέον, έχει εργαστεί σε Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών διδάσκοντας Γενικά Αγγλικά σε όλα τα επίπεδα, και υπήρξε αξιολογήτρια προφορικού λόγου για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ).
Παράλληλα με τη διδακτική της εμπειρία, από το 2020 ασχολείται με τη μετάφραση της κεντρικής ιστοσελίδας του Παν/μίου Δυτ. Μακεδονίας καθώς και των επιμέρους τμημάτων, ενώ, επίσης, συνεργάστηκε, ως επιστημονικός συνεργάτης, με το τμήμα Διασύνδεσης του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, με κύρια ευθύνη την επιμέλεια και μετάφραση του ενημερωτικού υλικού και της ιστοσελίδας του τμήματος, την επιμέλεια και σύνταξη Επαγγελματικών & Ακαδημαϊκών Οδηγών για τα τμήματα Βιομ. Σχεδιασμού, Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών και Γεωτεχνολογίας Περιβάλλοντος, την οργάνωση συνεδρίων και ημερίδων, καθώς και την επιμέλεια και παραγωγή μηνιαίας ηλεκτρονικής εφημερίδας (‘e-news’).
Στα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται η Γλωσσολογία, η Μεθοδολογία και Διδακτική αγγλικών ακαδημαϊκών και επιστημονικών κειμένων, η ανάλυση λόγου και Συστηµική Λειτουργική Γλωσσολογία, η μετάφραση ακαδημαϊκών κειμένων, οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, αλλά και η πολυγλωσσία και πολυπολιτισμικότητα, και ιδιαίτερα οι αλληλεπιδράσεις στη γλωσσική και πολιτισμική πολυμορφία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Γλωσσολογίας, διδασκαλίας της αγγλικής τεχνικής ορολογίας (ESP), διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας με τη χρήση υπολογιστών (CALL), διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης γλώσσας, μεθοδολογίας της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας με Συνδυασμένη Εκμάθηση Επιστημονικού Αντικειμένου & Ξένης Γλώσσας (CLILL), σχεδιασμού και παραγωγής διδακτικού υλικού για τη διδασκαλία της αγγλικής τεχνικής ορολογίας, συμβουλευτικής και παιδαγωγικής.
Έχει γράψει διδακτικές σημειώσεις αγγλικής τεχνικής ορολογίας για σπουδαστές ΤΕΙ (Mηχανολόγους Μηχανικούς, Μηχανικούς Βιομηχανικού Σχεδιασμού, Μηχανικούς Περιβάλλοντος, Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, Μηχανικούς Βιομηχανικής Πληροφορικής), καθώς και σημειώσεις διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε ξένους φοιτητές (Erasmus).
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:1)
English for mechanical engineering EAP ISBN-13: 978-618-202-075-3 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 30.00 τιμή βιβλιοχώρας: 30.00