Αλεξανδρίδης, Στέφος Ο Στέφος Αλεξανδρίδης γεννήθηκε το 1926 στις Σπέτσες. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας με μικρασιάτικη καταγωγή. Ο πατέρας του Αλέκος Αλεξανδρίδης είχε ασχοληθεί με τη φωτογραφία, ενώ η μητέρα του Μαρίτσα επαγγέλετο οικιακά. Τελειώνοντας το σχολείο ο Στέφος Αλεξανδρίδης, με παρότρυνση του πατέρα του, φοίτησε στη Σχολή «Διομήδης» στο τμήμα ηλεκτρολογίας. Ωστόσο ο πόλεμος του 1940 τον ανάγκασε να σταματήσει τις σπουδές του. Υπηρέτησε και στο Πεζικό και στο Ναυτικό.
Όταν απολύθηκε από τον στρατό γνώρισε τυχαία στον Πειραιά έναν από τους πρώτους κινηματογραφιστές, ο οποίος τον μύησε στη φωτογραφία και του δίδαξε την τέχνη του «ηλεκτρολόγου - μηχανικού φωτογράφου».
Στο Κρανίδι ο Στέφος ήρθε το 1955-1956, όπου άνοιξε το πρώτο του φωτογραφείο.
Την περίοδο αυτή παντρεύεται τη σύζυγό του Ευγενία, η οποία είχε σπετσιώτικη καταγωγή. Η ίδια υπήρξε αρωγός σε κάθε του εγχείρημα.
Ο Στέφος επεκτάθηκε χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του ως μηχανικός κινηματογράφου και δημιούργησε τον κινηματογράφο «Cine Paris» στην Ερμιόνη. Κινηματογράφο παράλληλα λειτουργούσε στο Κρανίδι, και στις Σπέτσες.
Παράλληλα με όλες αυτές τις δράσεις δεν σταματούσε να επισκέπτεται τα χωριά της Ερμιονίδας και της Τροιζηνίας, να φωτογραφίζει και να αποτυπώνει μέσα από τον φακό του ήθη, έθιμα και παραδόσεις της εποχής.
Ο Στέφου Αλεξανδρίδη νοιαζόταν για τον συνάνθρωπο και τον βοηθούσε ποικιλοτρόπως. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι πολλά παιδιά σπούδασαν με την οικονομική στήριξή του, καθώς εκείνη την εποχή δεν είχαν όλες οι οικογένειες την οικονομική δύναμη να στηρίζουν τις σπουδές των παιδιών τους.
Ο Στέφος Αλεξανδρίδης έφυγε το 2009 σε ηλικία 83 ετών και η οικογένειά του, ακολουθώντας την επιθυμία του, τον συνόδευσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του στις Σπέτσες, όπου εκεί ήθελε να ενταφιαστεί.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:1)
Έρδι Στέφουα ISBN-13: 978-960-454-218-5 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 10.00 τιμή βιβλιοχώρας: 10.00