Χλέπα, Ελένη Άννα Η αρχιτέκτων Ελένη Άννα Χλέπα είναι διδάκτωρ της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Ε.Μ.Π. (2008) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος για την Αποκατάσταση Μνημείων από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης (1986).
Έχει διεξαγάγει πολλές επιστημονικές έρευνες και έχει εκπονήσει ειδικές μελέτες για την αρχιτεκτονική κληρονομιά: ιστορικές και αρχειακές έρευνες, μελέτες ανάδειξης και ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων, μελέτες αναστήλωσης και αποκατάστασης αρχαίων, βυζαντινών και νεότερων μνημείων, καθώς και μελέτες αστικών αναπλάσεων. Ως εμπειρογνώμων του Ο.Η.Ε. έχει εργαστεί σε πρόγραμμα τεκμηρίωσης και διάσωσης μεσαιωνικών μνημείων στην Κύπρο.
Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα κυρίως για την ελληνιστική και ρωμαϊκή αρχιτεκτονική, για τις ιστορικές και θεωρητικές όψεις του θέματος της προστασίας των μνημείων, καθώς και για την ιστορία των αποκαταστάσεων.
Έχει διδάξει σε τμήματα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα και την Ιταλία.
Είναι μέλος πολλών οργανώσεων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, εθνικών και διεθνών, όπως η Europa Nostra, η Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία.
Έχει βραβευθεί με εθνικά και διεθνή βραβεία, μεταξύ άλλων Βραβείο (Diploma) Europa Nostra για το έργο "Αποκατάσταση-αναστήλωση της Αρκαδικής Πύλης και τμήματος των τειχών της Αρχαίας Μεσσήνης" (2005) και διάκριση Europa Nostra για το έργο "Στερέωση-αναστήλωση-αποκατάσταση του αρχαίου Θεάτρου του Άργους" (2009).
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:3)
Τα βυζαντινά μνημεία στη νεότερη Ελλάδα Ιδεολογία και πρακτική των αποκαταστάσεων: 1833-1939 ISBN-13: 978-960-6878-38-1 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 39.22 τιμή βιβλιοχώρας: 35.29
Μανώλης Καλομοίρης: Ο πρωτομάστορας Μουσική τραγωδία σε δύο μέρη και ένα ιντερμέδιο, βασισμένο στην ομότιτλη τραγωδία του Νίκου Καζαντζάκη ISBN-13: Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 14.93 τιμή βιβλιοχώρας: 13.44
Μεσσήνη Το Αρτεμίσιο και οι Οίκοι της δυτικής πτέρυγας του Ασκληπιείου Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 33.78 τιμή βιβλιοχώρας: 30.40