Φαφαλιού, Μαρία Η Μαρία Φαφαλιού, μητέρα δύο παιδιών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο όπου και ζει μόνιμα. Έχει σπουδές Διοίκησης και Οικονομίας. Επαγγελματικά δεν ασχολήθηκε ποτέ με το αντικείμενο των σπουδών της. Αυτό που ήθελε πάντα ήταν η επαφή με τα παιδιά, που αγαπά πολύ, και το κατάφερε μέσα από τα παραμύθια! Παρακολούθησε διάφορα εργαστήρια σημαντικών ανθρώπων της παιδικής λογοτεχνίας όπως των Σάσας Βούλγαρη, Γιάννη Μακριδάκη, Στέλιου Πελασγού κ.ά. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, στους κύκλους σεμιναρίων του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Συνεργάζεται με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη, με την οποία έχουν οργανώσει διάφορες δράσεις για τα λαϊκά παραμύθια στη Χίο.
Οργάνωσε και διεύθυνε εβδομαδιαία παιδική ραδιοφωνική εκπομπή στο ραδιόφωνο, ενώ κείμενά της φιλοξενούνται στις τοπικές εφημερίδες της Χίου.
Το πρώτο της παραμύθι, η "Γλυκόξινη αγάπη" κυκλοφόρησε το 2013, διασκευάστηκε σε θεατρική και κουκλοθεατρική διασκευή και δρώμενο και παίχτηκε σε πολλά σχολεία. Το 2014 εκδόθηκε το δεύτερο παραμύθι της με τίτλο "Υποβρύχιο Μαστίχα", διασκευάστηκε κι αυτό σε θεατρικό και μουσικοθεατρικό δρώμενο και παρουσιάστηκε στα πλαίσια του ετήσιου φεστιβάλ Μαστίχας.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:2)
Μιλώντας σε γονείς Έντεκα κείμενα της Μαρίας Μοντεσσόρι ISBN-13: 978-960-471-183-3 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 13.00 τιμή βιβλιοχώρας: 11.70
Εδώ κουμπιά... εκεί κουμπιά... Μα πού πήγαν τα κουμπιά! ISBN-13: 978-960-579-090-5 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 12.00 τιμή βιβλιοχώρας: 10.80