Συρίγου - Ρήγου, Ελένη Η Ελένη Συρίγου - Ρήγου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, Εργάζεται ως εκπαιδευτικός Β΄/βάθμιας εκπαίδευσης. Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Αριστερών Φεμινιστριών. Στα ενδιαφέροντά της ανήκουν η καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας καθώς και τα θέματα φύλου. Έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Διαπολιτισμικής ομάδας του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ.
Στα πλαίσια των ενδιαφερόντων της έχει εκδώσει το βιβλίο Συζητώντας με την Λίντα. Μια Αλβανίδα μετανάστρια μιλάει για τη ζωή της, εκδ. Ανοιχτά Σύνορα και Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Ιούνιος 2000.
Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά: Το Πανεπιστήμιο, Πολίτης, Νύξεις, Τελέσιλα, στον ημερήσιο τύπο και στο βιβλίο Σχολείο Χωρίς Σύνορα, του Οργανισμού Εκδόσων Δικακτικών Βιβλίων, εκδ. ΚΕΜΕΤΕ, Αθήνα 2000.
Είναι παντρεμένη με τον πανεπιστημιακό Άλκη Ρήγο και έχουν ένα γιο, τον Αλέξανδρο.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:1)
Πάμε σαν άλλοτε; ISBN-13: 978-960-369-074-0 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 12.18 τιμή βιβλιοχώρας: 10.96