Σαχινίδης, Γεώργιος Ο Γιώργος Σαχινίδης (1915-1990) γεννήθηκε στην Κρίμσκαγια της Ρωσίας το 1915 και ήρθε στην Ελλάδα το 1922. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών σαξόφωνο με τον Σπύρο Λαζάρου και θεωρητικά με τον Γεώργιο Σκλάβο. Υπήρξε ένας από τους πρώτους σαξοφωνίστες στην Ελλάδα και από τους λίγους σολίστ σαξοφώνου διεθνώς. Διατέλεσε μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, ως συνθέτης της προπολεμικής και της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου.
Μετά τον πόλεμο έφυγε για σπουδές στο Παρίσι. Φοίτησε στο Conservatoire National de Musique de Paris. Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του αλλά μη βρίσκοντας ανταπόκριση στο έργο του, το 1960 αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στο Παρίσι. Εντούτοις, διατηρούσε τους δεσμούς του με την Ελλάδα, καθιστώντας αισθητή τη μουσική του παρουσία και στις δύο χώρες. Αφιερώθηκε στη σύνθεση και συνεργάστηκε με διάφορους εκδοτικούς οίκους, καθώς και με τον Γάλλο αρχιτέκτονα Le Corbusier (1887-1965), αξιοποιώντας τις αρχιτεκτονικές του γνώσεις. Μετά την πάροδο τριάντα ετών εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή στις 26.7.1990.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:1)
Γιώργος Σαχινίδης: Κονσέρτο για κοντραμπάσο και ορχήστρα, έργο 26. Μεταγραφή για κοντραμπάσο και πιάνο Κριτική έκδοση ISBN-13: Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 17.92 τιμή βιβλιοχώρας: 16.12