Ράντσιος, Απόστολος Ο Απόστολος Τ. Ράντσιος σπούδασε Κτηνιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ως μαθητής της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής. Είναι διδάκτορας και υφηγητής (επίκουρος καθηγητής) στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Υπηρέτησε στο Στρατό ως αξιωματικός του Κτηνιατρικού, του οποίου διετέλεσε διευθυντής για τέσσερα χρόνια. Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής, για περισσότερο από δέκα χρόνια, και της Παγκόσμιας Κτηνιατρικής Εταιρείας για τέσσερα χρόνια. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Ακαδημίας.
Από μικρή ηλικία σαγηνεύτηκε από την Ιστορία της Μακεδονίας των χρόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Συνέτεινε σ' αυτό η καταγωγή του από τον τόπο εξόρυξης του περίφημου χρυσού του Παγγαίου (Νικήσιανη, ταυτιζόμενη με τη Σκαπτή Ύλη), στον οποίο στηρίχτηκε σημαντικά η Μακεδονική ισχύς. Οι δρόμοι από το χωριό στα καμίνια της εποχής εκείνης ήταν μέχρι πρόσφατα γεμάτοι από τις "σκουριές", τα υπολείμματα εκαμίνευσης του προϊόντος της εξόρυξης. Η πυροδότηση του σχετικού ενδιαφέροντός του και η δια βίου ενασχόλησή του με το αντικείμενο ήρθε ως φυσιολογική συνέπεια των προαναφερόμενων.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:1)
Κλείτος και Αλέξανδρος Δρώμενο σε τέσσερις πράξεις, επτά σκηνές ISBN-13: 978-618-5219-30-7 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί / Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 8.00 τιμή βιβλιοχώρας: 7.20