Προκοπίδου, Μαρία Η Μαρία Προκοπίδου γεννήθηκε το Μάιο του 1992 και κατάγεται από την Αριδαία Πέλλας. Αποφοίτησε το 2010 από το Γενικό Λύκειο Αριδαίας με άριστα και το ίδιο έτος πέτυχε την εισαγωγή της στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Κατά την εισαγωγή της στη Σχολή έλαβε υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. λόγω αρίστευσης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (εισαγωγή με σειρά 1 στο Τμήμα) και κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε δεύτερη υποτροφία λόγω υψηλής επίδοσης στα μαθήματα της Σχολής. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με τίτλο Επιστήμες Αγωγής και Νέες Τεχνολογίες, με κατεύθυνση Ανθρωπιστικές Σπουδές.
Γνωρίζει άριστα την αγγλική και επαρκώς τη γερμανική γλώσσα, ενώ έχει πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τη μητέρα της εισήγηση σε ημερίδα που οργάνωσε η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Νομού Πέλλας με θέμα "Η δράση των εκπαιδευτικών και ιερέων στην περιοχή Μογλενών και ιδιαίτερα στο Νομό Πέλλας κατά τη χρονική περίοδο 1904-1908 (Μακεδονικός Αγώνας)".
Έχει, ακόμη, ήδη συγγράψει ένα βιβλίο με τίτλο "Η Άτρα του Πόντου", σχετικό με την ιστορία του ομώνυμου ποντιακού χωριού, που παρουσιάστηκε στην Αριδαία και την Παναγίτσα Εδέσσης το έτος 2014-2015, από τις εκδόσεις "Ινφογνώμων".
Το έτος 2015 έλαβε μαζί με τις συμφοιτήτριές της το τρίτο βραβείο στο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το έτος 2016, επίσης, ξεκίνησε τη φοίτησή της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με τίτλο "Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση", ενώ το ίδιο έτος έγινε μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, συμμετέχοντας σε ανάλογες δράσεις.
Έχει παρακολουθήσει συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την Παιδαγωγική και την Ιστορία. Εδώ και πολλά χρόνια είναι μέλος πολιτιστικών συλλόγων.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:2)
30 χρόνια “Φτερουγίσματα” ISBN-13: 978-618-5219-50-5 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί / Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 13.00 τιμή βιβλιοχώρας: 11.70
Η Άτρα του Πόντου ISBN-13: 978-960-8362-78-9 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί / Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 14.93 τιμή βιβλιοχώρας: 13.44