Παράσχος, Δημήτρης Ο Δημήτρης Γ. Παράσχος γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1973 και σήμερα ζει και εργάζεται στα Παλατίτσια Ημαθίας. Είναι απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από μικρή ηλικία ασχολείται με την παραδοσιακή μουσική και έχει στο ενεργητικό του τριάντα μία δισκογραφικές δουλειές. Ως μουσικός συμμετέχει σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι παραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής "Άκου τις ρίζες μας" στο Ράδιο Άκου 99,6 της Βέροιας.
Το 2001 εξέδωσε μαζί με τον Νικόλαο Δ. Σιώκη το βιβλίο "Οι Βλάχοι του Μουρικίου και του Σινιάτσικου" (εκδ. Χριστοδουλίδη, Θεσσαλονίκη).
Έχει συγγράψει σε εφημερίδες και περιοδικά ποικίλα άρθρα ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στη μελέτη της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού της ιδιαίτερης πατρίδας του Νάματα Κοζάνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και στην έρευνα της παραδοσιακής μουσικής του ευρύτερου ελλαδικού και βαλκανικού χώρου.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:2)
Βλάστη (Μπλάτσι) - Νάματα (Πιπιλίστα) Ταυτότητα, μύθοι και πραγματικότητες ISBN-13: 978-960-579-106-3 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 15.00 τιμή βιβλιοχώρας: 13.50
Οι Βλάχοι του Μουρικίου και του Σινιάτσικου ISBN-13: 978-960-8183-12-4 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 8.88 τιμή βιβλιοχώρας: 8.00