Οικονόμου - Λαλιώτη, Μαρίνα Η Μαρίνα Οικονόμου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής - Κοινωνικής Ψυχιατρικής στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σπούδασε Ιατρική, Ψυχιατρική και εξειδικεύτηκε στην Κοινωνική Ψυχιατρική και τη Θεραπεία Οικογένειας στην Αθήνα και στο Λονδίνο.
Από το 2000 και μετά έχει την επιστημονική ευθύνη του Προγράμματος «αντι-στίγμα» του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), με στόχο την ανάπτυξη πολυσχιδών δράσεων για την καταπολέμηση του στίγματος που συνοδεύει την ψυχική ασθένεια.
Σημαντικό σταθμό στο έργο της αποτέλεσε η οργάνωση και λειτουργία του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ), ο οποίος αποτέλεσε την αφετηρία για τη δημιουργία πολλών αντίστοιχων συλλόγων σε όλη την Ελλάδα.
Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Επαγγελματικής Προεργασίας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και του Ειδικού Ιατρείου Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχοεκπαιδευτικών Οικογενειακών Παρεμβάσεων στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρος για την Ευρώπη της Παγκόσμιας Εταιρείας για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση (WAPR).
Έχει πλούσιο κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 200 ξενόγλωσσων και ελληνικών δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Τα τελευταία χρόνια, η ερευνητική της δραστηριότητα έχει στραφεί στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία του ελληνικού πληθυσμού.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:3)
Ελληνική κρίση, "εθνική" κατάθλιψη και ασκήσεις επιβίωσης ISBN-13: 978-960-03-5852-0 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί / Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 14.84 τιμή βιβλιοχώρας: 13.36
Το περιβάλλον της σχιζοφρένειας Καινοτομίες στην πρακτική, στην πολιτική και την επικοινωνία ISBN-13: 978-960-03-3919-2 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί / Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 21.20 τιμή βιβλιοχώρας: 19.08
Πιάσε το αστέρι που πέφτει ISBN-13: 978-960-14-1154-5 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί / Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 10.15 τιμή βιβλιοχώρας: 9.13