Μηνάς, Γιώργος Ο Γιώργος Μηνάς γεννήθηκε το 1954, στην Κέρκυρα, όπου απέκτησε τις πρώτες μουσικές του γνώσεις. Έχει πραγματοποιήσει του εξής κύκλους σπουδών: Στο Ωδείο Αθηνών σπουδάζει πνευστά με τον Χαράλαμπο Φαραντάτο, Κλωντ Σελιέ και Ειδικό Αρμονίας με τον Μενέλαο Παλλάντιο.
Στο Εθνικό Ωδείο τελειώνει όλα τα Ανώτερα Θεωρητικά με τον Δημήτρη Δραγατάκη. Παρακολουθεί σύνθεση με τον Alexander Raichew. Τελειώνει Βυζαντινή μουσική με τον Γεώργιο Τσατσαρώνη. Στο Εθνικό Ωδείο παίρνει δίπλωμα σύνθεσης με τον Θόδωρο Αντωνίου. Τελειώνει το πρώτο μεταπτυχιακό - master στη σύνθεση και αργότερα διεύθυνση ορχήστρας με τον Θεόδωρο Αντωνίου.
Τελειώνει το δεύτερο Master - Καλών Τεχνών στο ανώτατο μεταπτυχιακό τμήμα της Μουσικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου με τους Zoran Eric, Srdan Hofman, Rajiko Maksimovic. Την πρώτη του συμφωνία συνέθεσε σαν αυτοδίδακτος συνθέτης.
Ο Γιώργος Μηνάς θεωρεί πνευματικό του δάσκαλο τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο, που τον βοήθησε πολύ με τις συμβουλές του, κατά την πρώτη δημιουργική του περίοδο. Έχει συνθέσει έργα για συμφωνική ορχήστρα, χορωδία, σύνολα μουσικής δωματίου, σόλο όργανα, όπερες, τραγούδια, μουσική για θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφο. Έχει διευθύνει μουσικά σύνολα σε συναυλίες και ηχογραφήσεις.
Έργα του έχουν παιχτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία, Ιταλία, Αμερική.) Έργα τους έχουν παραγγελθεί από φορείς. ορχήστρες, μουσικά σύνολα, και ερμηνευτές. Υπήρξε αρχιμουσικός της Χ.Ο.Ν. Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουργών. Είναι μουσικός αρθρογράφος και παράλληλα επιμελείται μουσικές τηλεοπτικές εκπομπές. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.
Ο Γιώργος Μηνάς διδάσκει επίσης σε μουσικά σεμινάρια, είναι καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο, καθηγητής σύνθεσης στο Ωδείο "Νικόλαος Μάντζαρος", καλλιτεχνικός διευθυντής στο Ωδείο Βορείων Προαστίων Αθηνών, και καθηγητής μουσικής αισθητικής στο Ωδείο Αναγέννηση.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:3)
Περπατώντας στην προκυμαία... (μουσικολογοτεχνικό σενάριο - δοκίμιο). Το μαγικό διαμάντι... (μικρό διήγημα). ISBN-13: 978-960-7266-60-6 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 6.47 τιμή βιβλιοχώρας: 5.82
Η σκηνοθεσία μιας παρτιτούρας Τρία κείμενα για τη μουσική: Η σκηνοθεσία μιας παρτιτούρας. Για μια μουσική και οικολογική θρησκευτικότητα. Μελωποίηση και μουσικοποίηση; ISBN-13: 978-960-7266-52-1 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 6.47 τιμή βιβλιοχώρας: 5.82
Οι μανικοί, της τέχνης Μανία, μύστες, ιεροφάντες, μαντεία και μαγεία: Πνευματικά εργαλεία των καλλιτεχνών: Δοκίμιο ISBN-13: 978-960-7266-51-4 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 6.47 τιμή βιβλιοχώρας: 5.82