Μαργαρίτη, Αλεξία H Αλέξια Μαργαρίτη, PhD, γεννήθηκε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή διδάχθηκε χορό και μουσική. Παιδικό όνειρό της ήταν να γίνει χορεύτρια ή νοσοκόμα. Κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων συνέχισε τον χορό και το πιάνο, και παράλληλα έκανε μαθήματα άρπας. Μετά το λύκειο εισήχθη στην Κρατική Σχολή Χορού.
Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της, δίδαξε για έναν χρόνο σε σχολές χορού μουσικοκινητική αγωγή, σύγχρονο χορό, τζαζ και γυμναστική, ενώ παράλληλα χόρευε σε ομάδα χορού. Συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, αναζητώντας σπουδές χοροθεραπείας. Ολοκλήρωσε τον δεύτερο κύκλο σπουδών στον χορό και τη χοροθεραπεία, και πήρε μεταπτυχιακό στη Σορβόννη, Παρίσι IV.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε ως χοροθεραπεύτρια στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) για 4 χρόνια. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας, όπου διετέλεσε πρόεδρος για 17 χρόνια, καθώς και στην ίδρυση του Εργαστηρίου "Κίνηση - Χορός - Έκφραση". Συνέχισε να εκπαιδεύει χοροθεραπευτές, να συντονίζει ομάδες χοροθεραπείας με διάφορους πληθυσμούς και να δίνει διαλέξεις και σεμινάρια χοροθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών) σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:1)
Στα συναρπαστικά μονοπάτια της χοροθεραπείας ISBN-13: 978-960-635-136-5 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 18.00 τιμή βιβλιοχώρας: 16.20