Λουμπράνο - Κωτούλα, Κλορίντα Η Κλορίντα Λουμπράνο - Κωτούλα γεννήθηκε στη Νάπολη (Ιταλία), αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νάπολης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο (Ιταλία).
Δίδαξε ψυχολογία, παιδαγωγική και εργάστηκε επί χρόνια σε Ιατρικό Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο.
Παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα νευροφυτοθεραπεία - χαρακτηροανάλυσης (1969-1973) και απέκτησε τον τίτλο του ψυχοθεραπευτή αναγνωρισμένο από το Ιταλικό κράτος.
Κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπευτικής εκπαίδευσης, δούλεψε με τους Ola Raknes και Αlexander Lowen, μαθητές του Ράιχ. Από το 1973 πήρε μέρος σε αρκετά σεμινάρια και μαραθωνίους στο Ινστιτούτο Gestalt της Ρώμης και απέκτησε τον τίτλο Ψυχοθεραπευτή Gestalt.
Από το 1978 ζει στην Ελλάδα, όπου ίδρυσε το Κέντρο Μελετών και Ψυχοθεραπείας "Βίλχελμ Ράιχ", στο οποίο ασκούνται δραστηριότητες για την πρόληψη της νεύρωσης, ομαδικής και ατομικής Σωματικής Ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικού Σταθμού και γίνονται Ομιλίες, ανοιχτές στο κοινό.
Το 1980 ίδρυσε το Ινστιτούτο Βίλχελμ Ράιχ (Ε.Ι.Ν.Α.: Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα) που εκπαιδεύει ψυχοθεραπευτές και Συμβούλους Ψυχικής Υγείας.
Το Ε.Ι.Ν.Α. είναι μέλος του FORUM της ΕΑΒΡ (European Association for Body-Psychotherapy), της ΕΕΨΕ (Εθνική Εταιρία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος) και του IFOC (International Federation of Orgonomic Colleges).
Η Κλορίντα Λουμπράνο - Κωτούλα είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικής Ψυχοθεραπείας (Π.Ε.ΣΩ.Ψ.), μέλος στο Δ.Σ. της Ε.Ε.Ψ.Ε., του I.F.O.C. και επίτιμο μέλος της Ε.Α.Β.Ρ.
Όλα αυτά τα χρόνια αρθρογράφησε σε εφημερίδες, και σε ελληνικά και ιταλικά περιοδικά ψυχολογίας.
Επίσης, διευθύνει την έκδοση μιας σειράς Τετραδίων Σωματικής Ψυχοθεραπείας στα πλαίσια του Ινστιτούτου Ε.Ι.Ν.Α., εκ των οποίων 14 τετράδια τα έχει γράψει η ίδια.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:2)
Η εκπαίδευση των ψυχοθεραπευτών στην Ελλάδα ISBN-13: 978-960-7582-62-1 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 24.88 τιμή βιβλιοχώρας: 22.39
Η ομάδα, το σώμα και η ψυχοθεραπεία Ομαδική σωματική ψυχοθεραπεία: Θεωρίες, δυναμική και πρακτική ISBN-13: 978-960-349-105-7 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 25.58 τιμή βιβλιοχώρας: 23.02