Κουτσαύτη, Ειρήνη Η Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη, γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ έχει καταγωγή από το Γαλαξίδι. Είναι κόρη του ιατροδικαστή Φιλίππου Κουτσαύτη και της ηθοποιού Μαίρης Ιγγλέση.
Έργα της για παιδιά: "Από πού παν στο Σκουπιδο... Πρασινιστάν;", "Αγκάθα Κρίση και Ηρακλής Πουνερό", " Χίλια σκουφιά κι ένα σκουφί".
Διασκευές για παιδιά: "Ειρήνη" του Αριστοφάνη, "Παπουτσωμένος Γάτος" του Σαρλ Περό, "Η Κοκκινοσκουφίτσα" των αδελφών Γκριμ.
Από το 2006 συνεργάζεται σταθερά με τις εταιρείες "Αττική Οδός" και "Αττικές Διαδρομές". Για αυτή τη συνεργασία, δημιούργησε σειρά έργων κυκλοφοριακής ευαισθητοποίησης για μικρά παιδιά με τον γενικό τίτλο "Ο Αττικούλης": "Ο Αττικούλης και η Αχδενπροσεξούλα", "Ο Αττικούλης και η Αχδενπροσεξούλα: Stop στα τροχαία ατυχήματα", "Ο Αττικούλης και ο μαγικός καθρέφτης", "Οι περιπέτειες του Αττικούλη", "Ο Αττικούλης πανηγυρίζει: Ρόδα είναι και γυρίζει!" Τον Φεβρουάριο του 2015, η εν λόγω συνεργασία τιμήθηκε στις Βρυξέλλες, με το πανευρωπαϊκό βραβείο Καινοτομίας.
Διασκευές για μεγάλους: "Ζητείται Ελπίς" του Αντώνη Σαμαράκη (παγκόσμια πρεμιέρα), "Η Δημαρχίνα" του Γεωργίου Σουρή.
Μεταφράσεις για μεγάλους: "Ο Φιλάργυρος του Μολιέρου", "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
Έργα της έχουν παρουσιαστεί από το θέατρο "Ελεύθερη Έκφραση" της Αθήνας, αλλά και από το θέατρο "Σκάλα" της Λάρνακας.
Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος και Απογευματινή, ενώ είναι έκτακτο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, Μουσικών και Μεταφραστών.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:1)
Από πού παν στο Σκουπιδο... Πρασινιστάν; ISBN-13: 978-618-82534-4-5 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 8.00 τιμή βιβλιοχώρας: 8.00