Κουτράκης, Σταύρος Ο Σταύρος Κουτράκης γεννήθηκε από αγροτική οικογένεια στο Πυθαγόρειο της Σάμου (1951), όπου τέλειωσε και το λύκειο. Σπούδασε μουσική στο Ελληνικό Ωδείο (πτυχίο ωδικής κλπ.) και δίδαξε σαν καθηγητής για ένα χρόνο.
Παράλληλα ασχολήθηκε με τη ζωγραφική (έξι ατομικές και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και στη Σάμο) και εργάστηκε σε γνωστά θέατρα σαν ζωγράφος σκηνικών.
Η πρώτη εμφάνιση με γραφτά του έγινε στις "Γιορτές της Άνοιξης" στην Ηλιούπολη. (Πρώτο βραβείο για το δοκίμιο με θέμα: "Εισαγωγή στο λαϊκό μας πολιτισμό").
Με την επιστροφή του στη Σάμο (1981) δίδαξε ζωγραφική και μουσική στη ΝΕΛΕ και οργάνωσε μουσικά ερασιτεχνικά σχήματα. Σχεδίασε και ζωγράφισε σκηνικά για παραστάσεις ερασιτεχνικών θιάσων και πραγματοποίησε θεατρικές παραστάσεις με παιδιά του δημοτικού σε δικά του κείμενα.
Τύπωσε το πρώτο του ποιητικό έργο "Ο μέγας θέρος-έπος τάχα", το 1998 και το δεύτερο "Πανδώρα", το 2000.
Έχουν συμπεριληφθεί δυο διηγήματα του σε συλλογές των εκδόσεων "Υπερόριος" του ομίλου "Πολιτιστικής Παρέμβασης στη Σάμο". Διηγήματα και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:2)
Γεια σου, φίλε! Ανθολογία διηγημάτων για τη μετανάστευση: Για παιδιά και νέους ISBN-13: 978-960-451-117-4 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί / Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 11.94 τιμή βιβλιοχώρας: 10.75
Παρακαλώ μη θίγετε το φασισμό μου Δώδεκα ψευδο-ιστορήματα κι ένας Καραγκιόζης ISBN-13: 978-960-451-039-9 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί / Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 9.13 τιμή βιβλιοχώρας: 8.21