Κονίζου - Λοϊζία, Δέσπω Γεννήθηκε το 1958 στο κατεχόμενο σήμερα χωριό Κατωκοπιά, του διαμερίσματος της Μόρφου. Είναι το τελευταίο παιδί της λαϊκής ποιήτριας Εύας Κονίζου και εργάζεται στην Ασφαλιστική Εταιρεία Ασπίς Πρόνοια.
Σπούδασε στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών στο Τμήμα Ραδιολόγων-Ακτινολόγων.
Παράλληλα έχει κάνει με επιτυχία ασφαλιστικές σπουδές στο Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου, είναι Fellow και κατέχει τον τίτλο L.U.T.C.F. του Life Institute Training Council Αμερικής, κατέχει τον τίτλο M.S.T.I. του Chartered Insurance Institute of London, και έχει κερδίσει παγκόσμιο βραβείο ποιότητας εργασιών I.Q.A.
Ξεκίνησε να γράφει θέατρο το 1987 και έργα της έχουν ανεβαστεί με επιτυχία από διάφορες σκηνές.
Μερικά από αυτά είναι: «ΖΙΚ-ΖΑΚ» (Εκπροσώπησε την Κύπρο στην αδελφοποίηση της εταιρείας), «Η εφημερίδα των τρελλών», «Σούτσου και παραμυθιού γωνία», «Ένας άντρας για μένα», «Αδούλωτη Γενιά», «Πειρασμός». Έγραψε επίσης πολλά επιθεωρησιακά νούμερα και μουσικές κωμωδίες. Κυκλοφορούν σε βιντεοταινίες τα σενάρια της: «Πεπρωμένο» και «Ρωγμές».
Συνεργάστηκε κατά καιρούς με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου σε διάφορες εκπομπές και τα έργα της «Σγοιόν το νερόν το τρεξιμιόν» και «Η πιο μαύρη ακρίδα» διακρίθηκαν στο διαγωνισμό θεατρικού μονόπρακτου του Ιδρύματος.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου από το 1992.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:1)
Θάλαμος 9 ISBN-13: 978-9963-653-67-6 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 8.46 τιμή βιβλιοχώρας: 8.46