Ιόλαος Τα ονόματα είναι απλά ετικέτες που μας έχουν κολλήσει, όμως, για την εσωτερική πραγματικότητα και εξέλιξη του καθενός έχουν πολύ μικρή σημασία. Εκείνο που πραγματικά έχει σημασία για κάθε άνθρωπο είναι η ανάπτυξη των εσωτερικών δυνατοτήτων του και των "Θείων δυνάμεων" που ενυπάρχουν μέσα του, τόσο για την ατομική του εξέλιξη όσο και για το καλό της ανθρωπότητας.
Ο συγγραφέας γεννήθηκε το 1950 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πολιτικός μηχανικός με πολύπλευρη δραστηριότητα στην κατασκευή δημόσιων και ιδιωτικών έργων στον χώρο της μακεδόνικης γης. Έχει όμως την ακράδαντη πεποίθηση ότι, πάνω από τις φροντίδες της υλικής ζωής, ευρίσκεται το ευρύ πεδίο του στοχασμού και της δράσεως. Έτσι παράλληλα εξακολουθεί και δεν έπαψε ποτέ να σπουδάζει το φαινόμενο "Άνθρωπος", τόσο μέσα στον εαυτό του όσο και στο περιβάλλον που ζει, και προσπαθεί όσο διαρκεί η επίγεια ζωή του να συμπληρώσει την προσωπική του θητεία επάνω στο σχολείο που ονομάζεται πλανήτης Γη.
Στις αναζητήσεις του, έζησε τις προσωπικές του δοκιμασίες, μυήθηκε και ερεύνησε διάφορα μυητικά συστήματα (Τεκτονισμός, Έρευνα της Αλήθειας, Τάγμα του Κρίνου & του Αετού, Γκουρτζίεφ κ.λ.π).
Γνώρισε ποικίλους διδασκάλους, συνάντησε τέλος κάποιους αξιοσημείωτους "ανθρώπους" οι οποίοι απετέλεσαν σταθμό στη ζωή του και τον δίδαξαν να μην συμβιβάζεται με τη συνήθεια, τις αυθεντίες, τα καθιερωμένα, και με τα σύνορα που υψώνουν οι άνθρωποι γύρω τους.
Τον δίδαξαν να μην ησυχάζει, αλλά να ερευνά σε βάθος χρησιμοποιώντας τον "ορθό Λόγο" και τη "Λογική".
Τέλος τον δίδαξαν τη φύση της "Ηθικής", και το καθήκον και την πρόσφορα προς τον πλησίον. Τώρα και εκείνος με τη σειρά του απλώνει το χέρι του για να μεταφέρει στους άλλους, όσα ευτύχησε και εκείνος να δεχθεί και να κατανοήσει στην προσωπική του πορεία προς το "Αιώνιο Φως".
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:1)
Η άγνωστη τέχνη Μια εξερεύνηση στον θαυμαστό κόσμο του Ελευθεροτεκτονισμού ISBN-13: 978-960-8100-70-1 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 40.57 τιμή βιβλιοχώρας: 36.52