Ευρωπαϊκό Συντονιστικό Όργανο των Κινηματογραφικών Φεστιβάλ Το Ευρωπαϊκό Συντονιστικό Όργανο των Κινηματογραφικών Φεστιβάλ, ένας ευρωπαϊκός όμιλος οικονομικού ενδιαφέροντος, λειτουργεί από το 1997, στο πλαίσιο του προγράμματος Media της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέλη του οργάνου αυτού είναι σήμερα 160 ευρωπαϊκά κινηματογραφικά φεστιβάλ. Όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκπροσωπούνται, καθώς και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ιδρυτικό του μέλος είναι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ο διευθυντής του, Μιχάλης Δημόπουλος, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του συντονιστικού αυτού οργάνου από την ίδρυσή του. Ο φορέας αυτός έχει καταρτίσει έναν κώδικα δεοντολογίας, που έχει υιοθετηθεί από όλα τα μέλη του, για να ενθαρρύνει μια κοινή επαγγελματική πρακτική μεταξύ των μελών.
Το Συντονιστικό Όργανο αναπτύσσει από κοινού δραστηριότητες με τα μέλη του, με σκοπό την προώθηση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, τη βελτίωση της διακίνησης ταινιών και την καλύτερη ενημέρωση του κοινού. Ενθαρρύνει τη διμερή και πολυμερή συνεργασία μεταξύ των μελών του. Τα μέλη πληρώνουν τέλη για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων αυτών και συνεισφέρουν και σε συγκεκριμένα προγράμματα. Άλλες πηγές χρηματοδότησης είναι οι χορηγίες από οργανώσεις, φορείς, ιδιώτες και, κυρίως, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το όργανο αυτό, είναι η δημιουργία δικτύων για την προώθηση κοινών προγραμμάτων, ο συντονισμός εταίρων σε κοινές δράσεις στον ευρωπαϊκό οπτικοακουστικό τομέα, με βασικό στόχο τη διάσωση και διάδοση της κινηματογραφικής κληρονομιάς και την προβολή της οπτικοακουστικής παραγωγής της Ευρώπης.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:1)
15Χ15 Η ευρωπαϊκή κινηματογραφική κληρονομιά ISBN-13: Εκδότης: Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί / Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 1.99 τιμή βιβλιοχώρας: 1.79