Βακαλέρη - Παναγιωτοπούλου, Άρτεμις Η Αρτεμις Βακαλέρη - Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, περιοχή Χαριλάου, από γονείς πρόσφυγες από την Αρτάκη της Μικρός Ασίας.
Τέσσερα αδέλφια μεγαλωμένα μετά την προσφυγιά μέσα στον πόλεμο του 1940, την Κατοχή, τον Εμφύλιο, κατάφεραν να πάρουν πανεπιστημιακή μόρφωση. Η Αιμιλία σπούδασε φυσικός, ο Τάκης χημικός, ο Κώστας γιατρός. Η Άρτεμις τελείωσε το Β΄ Γυμνασιο Θηλέων Θεσσαλονίκης και ακολούθησε τον παιδαγωγικό κλάδο στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Διορίστηκε δασκάλα στο χωριό Κρηνίδες του Νομού Καβάλας. Πήρε μετάθεση στην πόλη της Καβάλας και μετά στα σχολεία Ωραιοκάστρου, Πυλαίας. 15ο Χαριλάου, 79ο Χαριλάου ως διευθύντρια από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Έγραψε παιδικά διηγήματα, ποίηση και ταξιδιωτικά οδοιπορικά. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά: "Το σχολείο και το σπίτι" (Αθηνών), "Ελεύθερο Πνεύμα", "Βορέας" και δημοσίευσε άρθρα στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" της Θεσσαλονίκης. Παντρεύτηκε τον δάσκαλο Πασχάλη Παναγιωτόπουλο και απέκτησαν δύο κύρες.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:1)
Το μεγάλο διάλειμμα ISBN-13: 978-960-9488-22-8 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί / Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 11.94 τιμή βιβλιοχώρας: 10.75