Βάκης, Νίκος Ο Νίκος Βάκης γεννήθηκε στην Κισσόνεργα της Πάφου το 1938. Φοίτησε στο Ελληνικό Γυμνάσιο Πάφου (1950-54) και απεφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού το 1956. Είναι πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μάστερ του Πανεπιστημίου Καλιφόρνιας και διδακτορικού του Πανεπιστημίου Φλώριδας. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε στις βιοχημικές και φυσιολογικές πτυχές τροπικών και υποτροπικών φρούτων και λαχανικών μετά τη συγκομιδή. Διετέλεσε Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών (1991-1999) και Γραμματέας της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, της Συγκλήτου και του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών Κύπρου (1965-1991) και δημοσίευσε εργασίες του σε εγχώρια και διεθνή περιοδικά. Ως σύμβουλος στο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου (International Trade Center, ITC-UNCTAD/WTO) ανέλαβε πέρα των 25 αποστολών σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων τεχνικής βοήθειας.
Διετέλεσε πρόεδρος ή μέλος διαφόρων συμβουλίων, φοιτητικών και επαγγελματικών ενώσεων, καθώς και συνδέσμων ή οργανώσεων με κοινωνικούς, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς στόχους. Ήταν μέλος της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής (1988) για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Κύπρου και έχει εκδώσει (2005) βιβλίο του με τίτλο: "Πανεπιστήμιο Κύπρου - Από το όραμα στη λειτουργία". Εντάχθηκε στην ΕΟΚΑτον Μάρτιο του 1955, αναλαμβάνοντας ποικίλα καθήκοντα και αποστολές στους τομείς Λεμεσού και Πάφου. Συνελήφθη τον Αύγουστο του 1958 και μετά από πολυήμερες ανακρίσεις στο Σπέσιαλ Μπράντς Πάφου (κτήριο "Ευθυβούλου") εγκλείστηκε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Πολεμίου και Μάμμαρι μέχρι το κλείσιμο των κρατητηρίων τον Φεβρουάριο του 1959.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:1)
Στρατόπεδο συγκέντρωσης Πολεμίου Μια κόλαση ανάμεσα στις τουλίπες ISBN-13: 978-9963-685-06-6 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί / Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 16.15 τιμή βιβλιοχώρας: 16.15